Foto: Södra Sandby församling

Ledig tjänst som vikarierande kyrkvaktmästare/husvärd

Södra Sandby församling söker vik. kyrkvaktmästare/husvärd 100%

Södra Sandby är beläget en mil utanför Lund. I församlingen finns tre medeltida kyrkor och ca 5.500 kyrkotillhöriga. Med anledning av tjänstledighet söker vi en vikarie som kyrkvaktmästare/husvärd. Vikariatet startar så snart som möjligt och sträcker sig till 2024-12-31, med möjlighet till förlängning. 

Om tjänsten och dig:
Som kyrkvaktmästare/husvärd är service ditt ledord och du står till tjänst där det behövs. Du är självgående, driftig, handlingskraftig, prestigelös, lättsam och har en balans och förståelse mellan utveckling och traditioner. Tjänsten är bred med flera olika arbetsuppgifter och kräver därför att du är ansvarstagande, har lätt för att ställa om i ditt arbetssätt och har förmågan att se alla verksamheter ur ett helhetsperspektiv. 

Kyrkotjänstgöring vid förrättningar kan förekomma, men främst är det frivilliga vaktmästare som tjänstgör. Kväll- och helgtjänstgöring förekommer vid några tillfällen varje termin. 

Tidigare erfarenhet av kyrkvaktmästaryrket och insikt kring kyrkoåret, kyrkans inventarier och gudstjänst är ett krav. Kunskap, intresse eller erfarenhet gällande ljudanläggning är meriterande. Meriterande är också vana av livsmedelshantering, tillredning och bakning. Körkort och medlemskap i Svenska kyrkan är ett krav.

Arbetsuppgifter:
-Vårda kyrkorna (såsom städning, ställa i ordning inför gudstjänster/högtider/verksamheter och inventarie- och textilvård m.m.)
-Omvårdnad av församlingshemmen (köksutrustning, trivselfaktorer ex. blommor)
-Beställa och ta emot livsmedelsleverans och komplement-/färskhandla i butik
-Tillredning, bakning och servering 
-Duka, förbereda och diska till caféer, morgonbön samt personalsamling
-Länk och kontakt mellan personal och frivilliga vaktmästare
-Tankning etc. av församlingens bil
-Diverse och varierande uppgifter

Fackliga företrädare:
Vision Frida Abenius frida.abenius@fv.vision.se 
Kommunal 010-442 79 36, lund-staffanstorp.skane@kommunal.se 

För mer upplysningar kontakta: 
Kyrkokamrer Kathrin Kristiansson 046-502 51, kathrin.kristiansson@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan senast 3 februari 2023, urval sker löpande. 
Skicka ansökan med CV, löneanspråk och referenser sodrasandby.pastorat@svenskakyrkan.se eller Södra Sandby församling, Flyingevägen 12, 247 34 Södra Sandby