Vi söker diakon - Södermöre pastorat

Beskrivning

Södermöre pastoratet omfattar ungefär halva Kalmar kommuns yta men bara knappt 15 procent av befolkningen. Här finns ren landsbygd där människorna varit trogna sin jord i generationer men också småorter som expanderar med nybyggnation och inflyttning av unga familjer och är mer som urbana pendlingsförorter. 

Pastoratet består av fyra församlingar med två kyrkor var. Vi har ambitionen att det ska finnas levande gemenskaper kring Jesus, tro och gudstjänst, vardag som helg, vid varje kyrka. Vi vill arbeta medvetet liturgiskt och knyta vardagen till söndagens mässa och vice versa. I församlingarna lever vardagsbönen i form av olika bönesamlingar. 

Arbetsuppgifter

Vi önskar en stabil diakon med bredd, hjärta och fingertoppskänsla som kan gå in i och främja det diakonala arbetet i pastoratet. Bland arbetsuppgifterna finns klassisk diakonal verksamhet som sorgegrupp, öppen caféverksamhet och diakonigrupper, men också insteg i arbete med familjen, ungdomar och konfirmander.

Vi ser hos oss ökande behov i samhället så samtalsstöd, hembesök och nödhjälp behöver man möta och ta tag i. Diakonen har en självklar plats i gudstjänstlivet och förväntas regelbundet finnas med i liturgin.

Med självklarhet rör sig diakonen medvetet och fritt i byarna bland föreningar, företag och verksamheter för att skapa kontaktytor. Tjänsten har hela pastoratet som arbetsfält och ni samarbetar i det med hela arbetslaget präster, musiker och pedagoger. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är vigd diakon i Svenska kyrkan och som med omsorg, närvaro och kreativitet 

  • vill vara med och driva och utveckla församlingsliv 
  • vill dela livet  
  • vill möta människor i utsatthet, nöd och sorg 
  • har blick för och vill utveckla, inspirera och motivera i det allmänna diakonala arbetet 
  • kan ta, och arbeta på, eget ansvar 
  • gärna samarbetar 
  • har driv att organisera 
  • inte är rädd att våga lämna hjulspåren 

Körkort och tillgång till egen bil är ett krav för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Villkor

Tjänsten är heltid med tillträdesdag så snart som möjligt. Ansök med personligt brev och CV senast 5 maj 2024. Vid eventuell intervju vill vi se intyg, betyg och utdrag ur polisens belastningsregister. Vi kallar till intervjuer löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan! 

För frågor och kontakt:

Kyrkoherde Richard Thörn, 0480-770 401.  richard.thorn@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare:

Kyrkans Akademikerförbund, Madelene Grunnesjö: 08-441 85 63. madelene.grunnesjo@kyrka.se 
Vision, Zebastian Strömberg: 0470-70 48 48. zebastian.stromberg@svenskakyrkan.se
Akademikerförbundet SSR, Sara Carlsson: 036-313592. sara.carlsson4@svenskakyrkan.se

Sök tjänsten här >