Internationella arbetet

Din gåva stöder människors egen kraft att förändra. Var med och arbeta för en bättre värld!

Den 5 maj bytte "Svenska kyrkans Internationella arbete " namn till "Act Svenska kyrkan".

Nytt namn samma viktiga arbete

Den 5 maj bytte Svenska kyrkans internationella arbete namn till Act Svenska kyrkan. Dagen blir startskottet för en långsiktig satsning på att göra det internationella arbetet mer känt. En satsning där engagerade runt om i landets församlingar är avgörande för att nå framgång.

­Det nya namnet ska göra det lättare för människor att förstå vilka vi är, vad vi gör och vad vi står för. Under de kommande åren behöver vi arbeta intensivt för att det viktiga arbete som vi gör ska bli mer känt. Det behövs för att öka engagemang, kunskap och insamling, så att vi kan utveckla partnerrelationer och tillsammans försvara människors värdighet och rättigheter runt om i världen, säger Erik Lysén, chef för det internationella arbete som 5 maj fick namnet Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor och organisationer arbetar Act Svenska kyrkan mot fattigdom, förtryck och orättvisor samt långsiktigt med att stödja kyrkliga ledare.

­Vår inspiration är en livsbejakande tro, som sätter människors lika värde och rättigheter i centrum för allt arbete, säger Erik Lysén.

I slutet av maj visade Act Svenska kyrkan reklam i tv, print och sociala medier. Huvudbudskapet är att vi alla lever under samma himmel och har samma rättigheter. Men att verkligheten tyvärr inte alltid ser ut så. Därför behövs Act Svenska kyrkan.

Att vara kyrka är en styrka i sammanhanget. Samarbetet med ACT-alliansen, ett nätverk med över 150 kyrkor och trosbaserade utvecklingsaktörer, gör det möjligt att arbeta effektivt och långsiktigt med utvecklingssamarbeten samt att ha en stark påverkansröst i exempelvis jämställdhetsfrågor.

­ På många platser är kyrkan en viktig normbildare och påverkar bland annat synen på kvinnors och mäns roll i samhället. Därför har kyrkor en unik möjlighet att driva frågor för jämställdhet och mänskliga rättigheter. Det är en styrka att vara kyrka, säger Erik Lysén.

Stöd Svenska kyrkans internationella arbete

Ge din gåva:

Swish: 9001223

Plusgiro: 90 01 22-3

Bankgiro: 900 122

Fastekampanjens resultat för år 2019: 58.989 kr  i vår församling!

Ett varmt TACK till alla som bidrog vid försäljningar, med swish, kollekt, eller som månadsgivare!

Temat för denna kampanj var:
Samma himmel. Samma rättigheter. - Men verkligheten ser annorlunda ut.
Vi kan tillsammans göra skillnad!

Lätta att ge - sms, swish och bankgiro...

Skicka ett sms till 72905 skriv FEM för att ge 100 kronor.
Swisha en gåva till 9001223
Bankgiro 900-1223
Plusgiro 90 01 22-3

Från utlandet
SWIFT/BIC: NDEASESS,
IBAN: SE32 9500 0099 6042 0900 1223

svenska kyrkans internationella arbete och act-alliansen

Svenska kyrkans internationella arbete är en del av ACT-alliansen, ett globalt samarbete mellan kyrkor och organisationer för katastrofinsatser, utvecklings-  och påverkansarbete. ACT-alliansen har runt 125 medlemskyrkor och medlemsorganisationer, 30 000 anställda som arbetar i 140 länder och en samlad budget på motsvarande 11 miljarder kronor.
Act-alliance kontakt: 018-16 96 00

ACT-alliansen på plats och kan agera snabbt vid katastrofer.