Levande musik

Tack Gud för Livet och dess gåvor!

Du talar till mej och rör vid mej genom orden, sången och musiken.
Du vill att jag ska förstå att jag är gränslöst älskad.
Hjälp mej att våga tro och lita på detta.
Välsignad är Du Gud, som välsignar oss alla.
Amen

Musikgudstjänster i kyrkor, kapell och andra lokaler i Svenska kyrkan i Skövde är gratis att besöka och ingen platsbokning behövs. Undantag kan finnas vid speciella tillfällen då biljetter säljs. Dessa tillfällen kommunicerar vi i god tid via hemsidan och andra medier. Välkommen till musiklivet i Svenska kyrkan i Skövde!

Musik i kyrkan

Musiken i kyrkan är en del av det kyrkliga kulturarvet och samtidigt en del av den kristna förkunnelsen.

Vid gudstjänster, musikgudstjänster, konserter och förrättningar, i körverksamhet och musikverksamhet med barn och unga är musiken en central del av församlingens uppdrag. Svenska kyrkan erbjuder mötesplatser för amatörer och yrkesmusiker. Här möts människor i olika åldrar, med olika  bakgrund och erfarenheter för att tillsammans framföra eller lyssna till oratorier, barnmusikaler, vismässor, jazz, pop, gregorianik och världsmusik med mera - för att gestalta tro och  liv - ett kulturarv i rörelse.

Kalendariet Spira kommer ut en gång i månaden till samtliga hushåll i Skövde kommun. I Spira kan du läsa om musik i gudstjänster, mässor och andakter.
Här kan du också läsa och ladda ned Spira.

Musik i Johannes - Tema poet

Söndagar kl. 17.00 i S:t Johannes kyrka. Fri entré.

Musik i Helena

Lördagar kl. 17.00 S:ta Helena kyrka. Fri entré.

Mässa med musik - S:ta Helena kyrka

Mässa med musik

S:ta Helena kyrka onsdagar kl. 18.00. En gudstjänstform där musiken; det sjungna och spelade, har en central roll. Utöver kyrkomusikern är det ofta är det en gästande musiker eller sångare som medverkar med 3-4 musikinslag. Detta kan vara studenter ifrån kulturskolan eller musikgymnasiet, eller andra musiker från församlingen med omnejd. Mässans längd är ca 30-40 minuter och efteråt samlas de som vill till fortsatt gemenskap i kyrkorummet med ett enkelt fika.

Mässa i Taizéton

S:ta Helena kyrka onsdagar kl. 18.00. En enkel vardagsmässa med sånger från det ekumeniska klostret i Taizé på den franska landsbygden. Att sjunga sin bön är ett sätt att söka Gud. Korta melodier som sjungs länge, om och om igen, understryker bönens meditativa karaktär. Sången talar till oss på ett lättfattligt sätt och hjälper till att öppna oss för att lyssna till Gud. En stämningsfull och meditativ gudstjänst.

Lunchmusik i S:ta Helena kyrka

Onsdagar kl. 12.00. En paus mitt i vardagen - Tankar för dagen och lunchmusik cirka 15-20 minuter.
Sopplunch serveras efter i Kyrkans hus för den som önskar.