Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Skövde Besöksadress: Kyrkogatan 5, 54130 Skövde Postadress: Box 183, 54124 Skövde Telefon:+46(500)476500 E-post till Svenska kyrkan i Skövde

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Begravningsgudstjänst

En gudstjänst för avsked, tröst och hopp.

När en människa som varit en del av vårt liv dör, behöver vi former för att ta avsked. Begravningsgudstjänsten ger en ram för våra känslor och innesluter det som är svårt och obegripligt i Guds omsorg. Tillsammans minns vi livet med dess ljus och mörker, tackar Gud för den vi saknar och lämnar honom eller henne i Guds händer. 

Begravningsgudstjänst

Begravningsgudstjänsten följer Svenska kyrkans ordning med psalmer, bibeltexter, böner och överlåtelse. Om ni vill ha med något mer, t.ex. solosång eller musik, tar ni upp det med prästen som tillsammans med vår musiker ansvarar för utformningen av gudstjänsten. 

Om den avlidne inte tillhörde Svenska kyrkan är vår grundhållning att begravningen inte sker i kyrkans ordning. Undantag görs om kyrkoherden i samtal med anhöriga kommer överens om det. I sådana fall får man själv stå för kostnaden men det gäller inte för den som tillhör Svenska kyrkan. 

Det går bra att vända sig direkt till oss för bokning av begravnings-gudstjänst men de flesta väljer att ta hjälp av en begravningsbyrå.

Anders Litborn, begravningsvaktmästare S:ta Birgittas kapell.
Emma Karlsson

Emma Karlsson

Svenska kyrkan i Skövde

Kyrkobokföringsassistent, Bokar dop, vigsel och begravning

Annika Borgström

Annika Borgström

Svenska kyrkan i Skövde

Assistent, Bokar dop, vigsel och begravning