Diakoni

Diakoni betyder tjänst och innebär omsorg om människor i livets olika situationer. Diakoni kan beskrivas som den kristna tron omsatt i praktisk handling med människans livsvillkor i centrum. Människors behov får avgöra vilka insatser vi gör.

Det kan uppstå svåra situationer i livet när vi inte vet vart vi ska vända oss. Relationer känns jobbiga privat eller på jobbet. En sorg som drabbat oss är svår att hantera ensam eller kan ge en känsla av ensamhet. Livet kan kännas meningslöst. Vi kanske inte själva vet vad som är problemet eller varför det inte känns bra.
Diakoner i Svenska kyrkan är erfarna lyssnare och samtalspartners med tystnadsplikt.
Några av Diakonernas arbetsuppgifter:
* enskilda samtal, samtal i grupp, ex. sorgegrupp
* Café- verksamhet , vuxengrupper dagtid
* hembesök, besök på äldreboenden
* handledning av personalgrupper
* besök i fängelser
* företagskontakter
* samarbete med lokala BRÅ (Brottsförebyggande Rådet)
* samarbete med andra organisationer t ex. Socialtjänst och kuratorer

Självhjälp/samtalsgrupp -För dig eller någon som du känner?
I en samtal/självhjälpsgrupp träffas människor regelbundet och utbyter tankar och erfarenheter för att må bättre och gå vidare genom ömsesidigt stöd.

Alla som vill uppnå en förändring i sitt liv kan vara med. Det är befriande att tala med människor som förstår därför att de befinner sig i en liknande situation. Du är inte ensam! Det kostar inget att delta och alla i gruppen har tystnadsplikt.

I höst startar Leva vidare grupper för dig som har förlorat din livskamrat.
Vill du vara med i gruppen, men inte fått någon inbjudan så hör av dig till Diakon Ingrid Olofsson 060-14 71 53.

Diakoner i Sköns församling

Ingrid Olofsson
060-14 71 53

Diakoniassistent, Jenny Nordén
060-14 71 63

Sköns församling startar en ”Leva vidare” grupp för dig som förlorat din livskamrat.
Den börjar v 43. Kontakta Pastorsexp.  före den 16 okt. om du är intresserad.

Eftersnack
Välkommen till samvaro runt en kopp kaffe. Plats: Birgittagården vid Birgittakyrkan. Vill du veta mer, kontakta Diakon Ingrid Olofsson. 060-14 71 53 ingrid.olofsson@svenskakyrkan.se