Vuxen

Det spelar ingen roll om du är troende, tvivlare, sökare eller ateist. Alla får plats i församlingens verksamheter för vuxna.

27/9: Kreativa timman

En verksamhet för dig som vill få utlopp för din kreativitet och som tycker om att testa på typer av hantverk. Varje tisdag med start 27 september kommer ledaren Birgitta att guida dig så att du får prova på olika uppdrag med hjälp av bland annat papper, band, lim, färg och återvunnet material för att skapa olika objekt som askar, kort, smycken och mycket annat.

Pilgrimsliv i Skarpnäcks församling

Nästa längre heldagsvandringar från Markuskyrkan till Tyresö är 8 oktober och varje onsdag kl 10.30 är det kort pilgrimsvandring i Skarpnäck. 13 november kl 11.00 är det pilgrimmässa i Markuskyrkan med kort pilgrimsvandring efteråt för dig som vill testa på. Ingen anmälan eller kostnad för någon av verksamheterna - kläd dig efter väder och häng på!

Yoga

Församlingen erbjuder konstandsfri yoga under hösten 2022: Varje måndag med start 5/9 i Skarpnäck och varannan torsdag med start 29/9 i Björkhagen. Öppet för alla och ingen anmälan men ett begränsat antal platser.

Måndagsmeditation i Markuskyrkan

Såväl erfarna som ovana meditatörer hälsas välkomna till Markuskyrkan. Varje tillfälle inleds med en kortare, guidad introduktion följt av 45 minuter tyst meditation. Start 18.30. Drop-in från 18.00 men ett begränsat antal platser per tillfälle.

Kristen djupmeditation

Prova på kristen djupmeditation tillsammans med församlingens präst Patrik Ehrman på tisdagar klockan 08.00. Ingen förkunskap krävs, men kom gärna 07.45 för en kort introduktion. Kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs. Tisdagar med start 6 september och avslutning 6 december.

Kör som sjunger.

Vuxenkörer

Vuxenkörerna erbjuder allt från lättsam körsång för ovana, till en blandad repertoar, klassiskt, jazz och mera modernt för vana körsångare.