Var med och fira Utlandskyrkans helg!

Den 15-16 oktober firas Utlandskyrkans helg! Svenska kyrkan i utlandet har församlingar på omkring 40 orter runt om i världen. Var med och delta eller medverka på något sätt i just ditt pastorat/församling.

Utlandkyrkans helg firas till förmån för Svenska kyrkan i utlandet. Den kan firas på många olika sätt: i gudstjänsten eller genom anordnade loppisar, tipspromenader och kyrkrallyn där tillfällen för insamlingar till Svenska kyrkan i utlandet ges genom kollekter.

På den här sidan finner du tips och idéer för aktiviteter som går att göra eller som just ditt pastorat/församling bjuder in till. Du hittar även mer information om Svenska kyrkan i utlandet, hur du kan ge en gåva eller hur du kan bli en ambassadör för Svenska kyrkan i utlandet.

Aktiviteter i stiftet

Här hittar du information om vad som händer runt om i stiftet under utlandskyrkans helg den 15-16 oktober 2022.

Tips och idéer för pastorat/församlingar

Här kan du öppna och ladda ner en tipskatalog med aktiviteter att göra under Utlandskyrkans helg!

Svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkan i utlandet finns för dig som är turist, utbytesstudent, au-pair, arbetar utomlands eller av någon annan anledning vistas i ett annat land. Att få möjlighet att umgås och göra aktiviteter på svenska betyder mycket för många.

Du behövs

Det finns många sätt att engagera sig för dig som är nyfiken på att arbeta utomlands, hitta ett svenskspråkigt sammanhang eller bidra till en viktig verksamhet och gemenskap.

Din gåva kan vara avgörande

Svenska kyrkan i utlandet behöver ditt stöd! Med din gåva bidrar du till gemenskap för, och omsorg om svenskar utomlands.