Foto: Marina Larsson

Retreat och meditation

Ibland behöver man dra sig undan, ta ett steg åt sidan från det man är upptagen med för att hämta andan. På vandring eller under en stilla dag finns en rytm av bön och meditation, men också utrymme för vila och eftertanke som hjälper oss att fördjupa vår tro och tillit. Följ med och se!

Anmälan görs till kontaktperson angiven vid varje tillfälle, i första hand via e-post, men det går också bra att ringa. Uppge namn, adress, telefonnummer och e-postadress samt vilket tillfälle det gäller. För retreatdagarna, meddela allergi eller särskilda önskemål.

Pilgrimsvandring ”Vandra med Frälsarkransen”
Lördag 3 september kl. 9.00-14.00
Vi vandrar Flämsjön runt genom skog och hagar, ca 9 km. Dagen inleds med morgonbön. Ta gärna med din Frälsarkrans om du har. Ta också med det du vill äta under dagen. Vi gör två stopp för fika och mässa.
Start Öglunda kyrka kl. 9.00. Återkomst Öglunda kyrka ca kl. 14.00. Ingen kostnad. Ledare: Emanuel Carlsson, präst
Anmälan senast onsdag 31 augusti till:
Emanuel Carlsson, tel. 0733-17 06 15 emanuel.carlsson@svenskakyrkan.se

Retreatdag i Axvalls församlingshem
Lördag 29 oktober kl. 9.00-18.00

Vi börjar dagen med frukost och gemensam introduktion. Sedan finns möjlighet till
meditation, läsning, promenad, vila, mässa och enskilt samtal för den som önskar. Ta med innetofflor, varm tröja, promenadskor och en kudde så har du förberett dagen väl.
Kostnad: 100 kr, betalas på plats.
Ledare: Britt-Marie Hjertén, präst
Anmälan senast tisdag 25 oktober till:
Britt-Marie Hjertén, tel. 0511-265 10 brittmarie.hjerten@svenskakyrkan.se

Retreatdag i Nikolaigården
Lördag 12 november kl.  10.00-15.00
Smaka tystnaden tillsammans! Vi börjar med ett förmiddagskaffe då du får information om dagen. Du kommer att få pröva en bibelmeditation och du äter lunch under stilla musik. Det finns tid till att vila, läsa, tänka och be. Ta med dig ett par tofflor och en varm tröja så klarar du dig alldeles utmärkt!
Kostnad: 60 kr, betalas på plats.
Ledare: Britt-Marie Hjertén, präst
Anmälan senast tisdag 8 november till:
Britt-Marie Hjertén, tel. 0511-265 10 brittmarie.hjerten@svenskakyrkan.se

Meditation i adventstid
Låt själen stilla sig under adventsfastan.
Vi mediterar över några av adventstidens texter och delar tankar. Inga förkunskaper krävs.
Datum: 30 november, 7 december, 14 december, 21 december
Tid: kl. 19.00-20.00
Plats: Nikolaigården, Storstugan
Ingen kostnad. Ingen anmälan.
tel. 0511-265 10 brittmarie.hjerten@svenskakyrkan.se

Mer information finns att läsa i höstens retreatfolder som finns i kyrkor och församlingshem eller genom att klicka här...

Kontakt Britt-Marie Hjertén

tel: 0511-265 10