Foto: Siv Rang

Konstutställning i Zurich, Kurvenstrasse 1

Nyhet Publicerad

18 maj till 3 juni

De två sista veckorna i maj får församlingen besök av Maria Eklöw Bosaeus som är arbetsterapeut, dockspelare, konstnär och bildterapeut. Hon kommer att vara med och medverka i våra olika grupper, aktiveter, samlingar och gudstjänster och

Så här berättar Maria om sig själv

Foto: Siv Rang

Jag vill gärna måla tavlor med positiva budskap, något man blir glad av. Jag målar minnen , kärleken till naturen, till djuren, till vänner och min man. Jag tror en skön bild på väggen kan vara en bra start på dagen och lugnande på kvällen när dagens möda är över. Mina bilder är tydliga och omtyckta av barn. Färgerna har jag lärt mig i Indien där jag bott och arbetat. Jag återvänder gärna till Indien så ofta som möjligt. Jag har lärt mig en indisk målar stil som heter Madhubani som jag använder på mitt eget sätt. Jag har en konstnärsvän i Kerala som målar Madhubani. Vi har ofta kontakt via messenger. Det är så härligt att vi kan nå varandra lätt och gratis.

Jag har gjort en stor utställning om mina tankar och minnen från Syrien som jag besökt 8 ggr. mellan 2000 – 2011. Den har visats på flera ställen i Sverige. Där finns både positiva bilder och djupt sorgliga bilder.

Varmt välkomna till församlingshemmet i Zurich