Other languages with Google Translate

Kontakt

Sävsjö pastorat Besöksadress: Tegnérgatan 42, 57631 SÄVSJÖ Postadress: Box 47, 57621 SÄVSJÖ Telefon:+46(382)46300 E-post till Sävsjö pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vrigstad kyrka

Vrigstad kyrka byggdes 1865 efter ritningar av arkitekt Fredrik Scholander. Kyrkan är uppbyggd norr om den plats där den gamla kyrkan från 1100-talet låg

Den gamla altartavlan är målad av häradsmålaren Pehr Hörberg och är en ofri kopia av Schröders altartavla som är placerad i Växjö domkyrka. Hörberg har även gjort målningarna som är placerade under läktaren. Dessa målningar satt förut på läktarbröstet i den gamla kyrkan.

Korfönstren är gjorda av konstnären Bo Beskow och tillkom vid kyrkans restaurering 1963.

Dopfunten är kyrkans äldsta inventarium och är daterad till 1100-talet.

• Max antal: 260 personer