Priser och info om våra tjänster

Besiktning/Kartläggning

Vi gör en noggrann genomgång av er anläggning. Vi besiktigar infästningar, sprickbildningar och bedömer lädret som håller kläppen på plats mm. Ni får ett besiktningsprotokoll med åtgärdspunkter som bör åtgärdas. Besiktning bör göras var minst vart fjärde år. Det finns möjlighet att skriva ett serviceavtal med oss. De bästa är ju om ni pratar med era grann församlingar så kan man ju dela på resor och logi.

Besiktningen kostar 3500:-/ kyrka, logi och resor tillkommer.

Byten av utrustning

De klockringningsmaskiner som vi varmt rekommenderar är Perrot Jubilate som är processorstyrda, vilket innebär att varje klocka kan programmeras till dess exakta värden som vikt, hastighet, acceleration, ringhöjd samt kläppens anslagsenergi i respektive klocka. Detta innebär att ringning styrs elektroniskt. Alla kyrkklockor som är tillverkade före 1940 är gjorda för handringning och denna motor efterliknar en handringning och är skonsam för klockorna och byggnader.

De flesta församlingar väljer denna maskin då den är överlägsen alla andra klockringningsmaskiner på marknaden. Vid en eventuell beställning av ovanstående maskiner tar vi hänsyn till klockringningsanläggningen såsom klockornas mått och vikt samt nuvarande utväxlingsförhållande så att fabriken i Tyskland kan ”skräddarsy” maskinerna så att de blir exakt anpassade just till de förhållanden som råder i er kyrka.

I priset för klockringningsmaskinerna ingår montering samt tillhörande material, såsom kedjor och vajrar samt signalkablar och apparatskåp.

Varje klockringningsmaskin kostar 41875 kr inkl. montering. Ibland måste man modifiera kläppen för att få den att slå och detta arbete tillkommer. Logi och resor tillkommer.

 Elinstallation och elkablar till motor ingår inte . Ta kontakt med  en lokal el-entreprenör.

 Fjärrstyrning

Vi kan leverera fjärrstyrning till klockor och tornluckor. Radiosändare för fjärrstyrning av klockringning är ett bekvämt redskap vid tex. begravningar och urn-nedsättning. Räckvidden är ca 1500 meter. Som ni ser så ryms den lätt i en ficka så de är smidigt att ha den med.

Pris på fjärrstyrning av klockringning

2 st. klockor 15 625 kr. Elinstallation tillkommer.   

Alla priser ovan inkl. moms

Om ni vill ha hjälp med andra åtgärder gällande kyrkklockor eller kringutrustning så debiterar vi 1000:- per timme

 Varje öppnare kostar 8625 kr per lucka + en styrautomatik för 3125 kr (den klarar 8 luckor)

 Pris på lucköppning

Anläggningen fortsätter att gå till nästa gång man ska ringa i klockorna, vilket i praktiken kan vara flera dygn. Detta innebär att risken för överhettning är stor och brand kan uppstå.

Detta system är ca 50 år gammalt och vi vet av erfarenhet att när hydraul pumpen blir tillräckligt sliten så orkar den inte bygga upp det tryck som tryckströmbrytaren behöver för att stänga av anläggningen.

 Bra att tänka på är om ni har hydraulisk öppning till tornluckor idag är att hela systemet är hydrauliskt och en hydraul pump ska pumpa upp ett oljetryck som sedan går runt i ett rörsystem till varje lucka. Dessa öppnas och stängs med hjälp av hydraul kolvar.  

Luckor som står öppna orsakar att tornmuren blir fuktig och medför risk för frostsprängning på vintern.

Vi konstruerar och levererar skräddarsydd lucköppningsautomatik. Luckorna öppnas samtidigt som klockringningen startar och med automatisk lucköppning slipper man snö och regn samt fåglar som smutsar ner i tornet.

Helautomatiska lucköppnare