Foto: Magnus Aronsson

Nya ansikten i församlingen

Nyhet Publicerad Ändrad

Möt Urban Rosengren, ny kyrkomusiker och Tomas Hallonsten, pedagog med musikinriktning.

Foto: Magnus Aronsson

Urban Rosengren, kyrkomusiker 

Vad var det som lockade med tjänsten?
– Jag gillar att arbeta med barnkörer och få lägga en grund för framtidens vuxna kyrkokörsångare. Uppdraget att vara körledare för anrika Vokalensemblen Alicia ser jag som en mycket spännande och inspirerande uppgift.
Församlingen har dessutom fantastiskt fina arbetsmiljöer där såväl kyrka som kapell är såväl arkitektoniska som akustiska klenoder som ger ytterligare dimensioner i musicerandet. 

Vad har du gjort tidigare?
– Jag är född i Malmö och arbetade under 23 år som organist i Skanör-Falsterbo församling. Därefter arbetade jag under några år som organist i Nosaby-Kristianstad. Jag frilansade och komponerade under några år i Hamburg, där min hustru Elisabeth var kyrkoherde. Här föddes också våra tvillingar Victoria och Alexander 2017.
Under några år arbetade jag också som organist och verksamhetsledare i Löftadalens församling. Nu har vi bott på Värmdö sedan min hustru blev kyrkoherde i Gustavsberg 2021. 

Foto: Magnus Aronsson

Tomas Hallonsten, pedagog med musikinriktning

Varför sökte du den här tjänsten?
– Jag är i grunden lärare i musik och kommer närmast från en särskola i Sundbyberg och F-6-skola i Haninge där jag undervisat i musik. Utöver läraryrket har jag spelat på turnéer med bland andra Ulf Lundell, Joakim Thåström och Lars Winnerbäck. Det var dags för mig att testa något nytt. Nästan alla i min familj är präster, men jag valde att ta vägen via musiken istället.

Vad kommer du att göra i din tjänst?
– Jag kommer att arbeta med barnen på Nyckelpigans förskola en dag i veckan. Där ska vi gemensamt utforska vad musik kan vara i den kristna tron, i traditioner och olika högtider som vi kan uttrycka på olika sätt.

Tillsammans med Karin Aldén, barn- och ungdomspräst, kommer Tomas möta både konfirmander och ungdomsledare. 
– Min ambition är att vi ska spela på olika instrument ihop och kanske även spela i några gudstjänster tillsammans.

I oktober börjar Kristina Lutborg som ny präst med inriktning vuxna och äldre. 
I nästa nummer av Saltaren kan du läsa mer om henne. 

Urban, Tomas och Kristina välkomnas 18 september!