Gudstjänster pausas tills vidare

Biskop Andreas har beslutat om följande direktiv, att alla gudstjänster ställs in från och med 2 april i Stockholms stift. Detta gäller dock inte dop, vigslar och begravningar. Det betyder att församlingsarbetet i Saltsjöbadens församling nu ställs om för att ytterligare kunna hjälpa det lokala samhället.

Kyrkoherde, kyrkorådets ordförande och kyrkorådets vice ordförande kommer regelbundet att samråda, för att utvärdera information och fatta beslut för att stödja lokalsamhället.

Under en tid får vi nu fira gudstjänst på andra sätt. Kanske kan gudstjänst i radio, tv eller via nätet vara ett alternativ. Uppenbarelsekyrkan och Skogsö kapell är öppna som vanligt för bön, ljus tändning eller en stund i stillhet. Vi finns också här för dig precis som vanligt om du vill prata och få stöd.

Bred dina vida vingar, o, Jesus över mig
Och låt mig stilla vila i ve och väl hos dig!
Bliv du mitt allt i alla, min visdom och mitt råd,
Och låt mig alla dagar få leva blott av nåd!

Låt oss hålla ut i omsorgens bön för varandra och med förhoppningen att vi snart möts i gudstjänst!

Lars Viper, kyrkoherde
Saltsjöbaden 2 april 2020