Assisikonfa

Italien, vår, nunnor

Vi träffas ca 10 gånger varannan onsdag under året då vi samtalar om livets stora frågor, vi får fundera över oss själva, våra relationer och Gud. Tillsamman ger vi oss sedan ut på en resa genom Europa och kyrkohistorien och landar under några vårdagar i den vackra gamla byn Assisi som ligger belägen i Umbrien i Italien.

Där bor vi hos nunnor och vandrar i gränder och i S:t Fransiskus fotspår. Vi äter glass i solsken, leker på torgen och får upptäcka mer om den kristna tron tillsammans med
varandra. Kom och var med, det kommer bli ett minne för livet!

SOMMARKONFA

Start: 9/10 2022
Datum för träffar: Onsdagar 12/10, 26/10, 9/11, 23/11, 7/12 2022
25/1, 8/2, 22/2, 8/3, 22/3 2023
Plats: Saltsjöbadens församlingshem
Resa: Assisi med buss från Saltsjöbaden via Wittenberg under påsklovet, 7/4 -16/4 2023
Kostnad: Alternativet är avgiftsfritt
Konfirmation: 30/4 2023, Uppenbarelsekyrkan

Om konfirmation

Vanligtvis konfirmeras man under det läsår som man går i åk 8, eller det år då man fyller 14 eller 15. Om du går i 9:an eller är äldre så går det också bra att konfirmeras, antingen i den vanliga konfirmationsgruppen eller enskilt.

För dig som är medlem i Saltsjöbadens församling är våra alternativ Alternativet är avgiftsfritt. För dig som är skriven i en annan församling utgår en kostnad.

Vi tackar för ditt medlemskap i Svenskakyrkan som gör det möjligt att vi kan bedriva konfirmationsläsning för alla som vill!
Är du inte medlem och vill bli det kontakta församlingsexpeditionen
08-748 19 00 eller saltsjobaden.forsamling@svenskakyrkan.se
Är du inte döpt, läs mer om dopet här

Du kan också prata med prästerna Lars Viper eller Karin Aldén!

Ledare

Konfirmandgrupperna leds av präster, pedagoger och av unga ledare, som nyligen varit konfirmander själva och som gått församlingens ledarutbildning. Församlingens konfirmationsarbete drivs utifrån Svenska kyrkans riktlinjer.

Eventuella begränsningar

Vi hoppas och tror att dessa konfirmandalternativ ska vara genomförbara i en ljusnande framtid, men tider, platser och träffar kan komma att påverkas av
eventuella restriktioner vilka vi givetvis kommer att förhålla oss till.