Vuxna

I Salems församling finns många olika verksamheter för vuxna och seniorer. Här finns bland annat samtalsgrupper för dig som är mitt i livet och gemenskapsträffar för daglediga.

Kom till gemenskapen!

I församlingen erbjuder vi mötesplatser för vuxna i livets alla skiften; i glädje och sorg, i vardagsliv och fest, i arbete och vila. Vi behöver, mitt i livet, ibland få dela livet med människor i liknande situationer som oss själva, för bekräftelse och glädje.

Ibland behöver vi få möta olika människor för att få vidgade vyer och näring till kropp och själ. Lärande sker hela livet. Lärande handlar om att upptäcka och tillägna sig egna och andras erfarenheter, färdigheter, attityder och förhållningssätt. Vi lär av varandra i både glädje och sorg, tillsammans försöker vi förstå mer av livet och tron.

Svenska kyrkan i Salems församling erbjuder ett utbud av olika verksamheter. Vi träffas, trivs och lär av varandra. Du är välkommen med.

Adam

Goda samtal över en frukost. Adam är en samtalsgrupp av män, för män, med människor. Nästa tillfälle: Lördag 1 april kl 9 i Säby församlingshem.

Bibelfrukost

En samtalsgrupp för morgonpigga i alla åldrar.

En grupp människor sitter på tunna kuddar och mediterar.

Kristen djupmeditation

Unna dig själv en stund för återhämtning. När vi blir stilla kan vi närma oss vårt innersta och Gud. Nästa tillfälle: Onsdag 15 mars kl 18.30 i Säby kyrka.

Eva ur boken 49 kvinnor i bibeln

Eva

Är du nyfiken på kvinnorna i Bibeln? Välkommen till Eva, en samtalsgrupp som vänder sig till dig som kvinna. Nästa tillfälle: Söndag 23 april kl 13 i Säby församlingshem.

Ett par fötter trampar i höstlöv. Bredvid finns ett märke med texten "Pilgrim's walk for future"

Pilgrim's Walk for Future

Följ med på vardagsvandring och delta i Sveriges största pilgrimsvandring för klimatet! Nästa tillfälle: Torsdag 6 april kl 9 vid Säby församlingshem.

Samtal på kyrkbänken

Prata om allt mellan himmel och jord! Varje tisdag 10.30–12.00 sitter en präst, diakon eller annan medarbetare på kyrkbänken utanför Säby kyrka och församlingshem.

Närbild på en tallrik med tomatsoppa och två brödbitar.

Torsdagsträffen

Rönningebon och Sveriges chefsförhandlare Charlotta Sörkvist kommer och berättar från FNs världskonferens om biologisk mångfald, COP15, som hölls i Montreal i december 2022. Fri entré till föredraget. Efteråt serveras sopplunch för 40 kr. Torsdag 20 april kl 11.00 i Säby kryka.