Torsdagsträffen

Välkomna till torsdagsträffar i Säby kyrka!

Vi fortsätter att bjuda in intressanta föreläsare som delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser. Det är fri entré till alla torsdagsträffar, men efter föreläsningarna serveras lättare lunch till en kostnad av 40 kronor. Vi hoppas att torsdagsträffarna ska vara en mötesplats för den som vill lyssna på spännande levnadsöden och samtidigt känna sig välkommen i vår gemenskap. Vi ses!

PS. Har du själv förslag på intressanta personer som vi kan bjuda in till nästa termin – hör av dig till oss!

Dag och tid

Varannan torsdag klockan 11.00. Föreläsningen pågår cirka 1 timme. Efteråt serveras sopplunch till en kostnad av 40 kronor.

Ingen anmälan behövs!

Föredragshållare hösten 2019

TORSDAG 23 JANUARI 11.00
Jonny Nehl Othzén: ”En ynglings väg genom SKUT”
Jonny Nehl Othzén, prästvikarie i församlingen, berättar om Svenska kyrkan i utlandet utifrån sina egna erfarenheter.

TORSDAG 6 FEBRUARI 11.00
Sven-Gunnar Lidén: ”Gud i psalmer”
Sven-Gunnar Lidén, pastor i Skogsängskyrkan, berättar om hur gudsbilderna i psalmer har förändrats sedan reformationen på 1500-talet.

TORSDAG 20 FEBRUARI 11.00
Bernd Priemer: ”30 år efter murens fall”
Bernd Premier ger en historisk återblick kring Berlinmuren och 30-årsminnet av dess fall.

TORSDAG 5 MARS 11.00
Jonas Brodin: ”Pilgrimsvandring och diakoni – att vandra i tro, hopp och kärlek”
Jonas Bodin, diakon i Vallentuna församling, berättar om hur pilgrimsvandring kan öppna för nya möjligheter.

TORSDAG 19 MARS 11.00
Säbykören & Juno Johansson ”Älskade sånger och personliga dikter”
Säbykören delar med sig av sina älskade sånger och Juno Johansson läser egna dikter.

TORSDAG 2 APRIL 11.00
Kalle & Rauni Strömbäck: ”AA och livsstegen – 12 steg som gör skillnad”
Behandlingsassistent Kalle Strömbäck och diakon Rauni Strömbäck berättar om hur man kan göra livsstilsförändringar genom 12 steg.

TORSDAG 16 APRIL 11.00
Ingemar Söderström: ”Vi kan lära av dem som gått före oss”
Ingemar Söderström, fd. kyrkoherde i Örebro, berättar om Strängnäs stift som i år firar 900 år, samtidigt som Salems kyrka.

TORSDAG 14 MAJ 11.00
Fredrik Seltman: ”Finns det nåd för oss klimatsyndare”
Fredrik Seltman, församlingsbo och präst i Östertälje, berättar om klimat och tro utifrån sina pågående doktorandstudier.

Lennart Marklund

Präst, Komminister