Torsdagsträffen

Välkomna till torsdagsträffar i Säby kyrka!

Vi fortsätter att bjuda in intressanta föreläsare som delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser. Det är fri entré till alla torsdagsträffar, men efter föreläsningarna serveras lättare lunch till en kostnad av 40 kronor. Vi hoppas att torsdagsträffarna ska vara en mötesplats för den som vill lyssna på spännande levnadsöden och samtidigt känna sig välkommen i vår gemenskap. Vi ses!

PS. Har du själv förslag på intressanta personer som vi kan bjuda in till nästa termin – hör av dig till oss!

Dag och tid

Varannan torsdag klockan 11.00. Föreläsningen pågår cirka 1 timme. Efteråt serveras sopplunch till en kostnad av 40 kronor.

Ingen anmälan behövs!

Föredragshållare hösten 2019

TORSDAG 19 SEPTEMBER 11.00
Tobias Lundmark: ”Årstafruns oratorium”
Organist Tobias Lundmark berättar om sitt senaste verk, Årstafrun, baserat på dagboks­anteckningar av Märta-Helena Renstjerna. Söndag den 6 oktober 18.00 framförs oratoriet ”Årstafrun” i Salems kyrka. Tack vare våra fantastiska medlemmar är det fri entré.

TORSDAG 3 OKTOBER 11.00
Carola Lärka och Irene Kulneff: ”Bibliotekets hjälpmedel och boktips”
Carola Lärka och Irene Kulneff från Salems bibliotek kommer och berättar om bibliotekets hjälpmedel och ger några läsvärda boktips.

TORSDAG 17 OKTOBER 11.00
Sören Lindblom: ”Begravningssederna på kyrkogården”
Kyrkogårdsföreståndare Sören Lindblom berättar om aktuella företeelser inom kyrkogårdsförvaltningen i Salems församling.

TORSDAG 31 OKTOBER 11.00
Elsie Lindholm och Agneta Widén: ”Östgötaminnen och luffarna i östgöta­skogarna”
Församlingsborna Elsie Lindholm och Agneta Widén berättar minnen från sina barndomsbygder i Östergötland.

TORSDAG 14 NOVEMBER 11.00
Göran Härnulv: ”Kallkällornas skiftande roll”
Källvärden Göran Härnulv ger en föreläsning om vattenkällornas skiftande roll i den svenska kyrkohistorien.

TORSDAG 28 NOVEMBER 11.00
Ellinor Bager: ”Stickning och bön”
Församlingens nya diakon Ellinor Bager berättar om hur hon stickar sjalar under bön.

TORSDAG 12 DECEMBER 11.00
Eva Larsen: ”Bland höghus och risfält”
Pastor Eva Larsen från Rönninge berättar om den kristna kyrkan i Japan.

Lennart Marklund

Präst, Komminister