Närbild på en tallrik med tomatsoppa och två brödbitar.

Torsdagsträffen

Välkommen till öppna föredrag med sopplunch i Säby kyrka. Lyssna på spännande levnadsöden och ta del av församlingens gemenskap. Fri entré.

Intressanta föreläsare delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser. Det är fri entré till alla torsdagsträffar, men efter föreläsningarna serveras lättare lunch till en kostnad av 40 kronor. Vi hoppas att torsdagsträffarna ska vara en mötesplats för den som vill lyssna på spännande levnadsöden och samtidigt känna sig välkommen i vår gemenskap. Vi ses!

PS. Har du själv förslag på intressanta personer som vi kan bjuda in till nästa termin – hör av dig till oss! 


Dag och tid

Jämna torsdagar klockan 11.00. Se kalendern för aktuella datum och eventuella avvikelser. 

Föreläsningen pågår cirka 1 timme. Efteråt serveras sopplunch till en kostnad av 40 kronor. Ingen anmälan behövs!

Program våren 2023

9 mars: Vad händer inom begravningsverksamheten i vår församling?

Möt arbetsledaren Lena Lind som berättar historien om våra kyrkogårdar och vad som händer idag, om gravskick och valmöjligheter.

23 mars: Vad är och gör Act Svenska kyrkan?

Frida Falk från Kyrkokansliet i Uppsala kommer och förklarar för oss vad Act är och berättar om olika projekt runt om i världen som Svenska kyrkan stödjer via Act.

20 april: Nya globala mål för biologisk mångfald beslutade.

Rönningebon och Sveriges chefsförhandlare Charlotta Sörkvist kommer och berättar från FNs världskonferens om biologisk mångfald, COP15, som hölls i Montreal i december 2022.

4 maj: Kvinnor och andra doldisar!

Författaren och prästen Charlotte Frycklund berättar om kvinnor och andra doldisar i Bibeln, utifrån böcker hon själv skrivit om i ämnet.