Inköp till riskgrupper och äldre i samverkan med Salems kommun

Med anledning av den rådande samhällssituationen och Folkhälsomyndighetens direktiv har Svenska kyrkan i Salem tillsammans med Salems kommun startat ett initiativ för att stödja våra äldre med hemleverans av matvaror.

Coronavirusets framfart i samhället har lett till att myndigheter uppmanar samtliga att hålla distans till varandra och undvika folksamlingar. Äldre och de i riskgrupp uppmanas att hålla sig hemma och inte röra sig på platser där många andra befinner sig. För att minska risken för smittspridning hjälper nu Svenska kyrkan i Salem och Salems kommun äldre med inköp av matvaror och receptfria läkemedel.

För mer information och vidare instruktioner kontaktar du kommunens äldrelots, Anneli Ritter. Du når henne på 08-532 594 89 helgfri vardag 10.00–14.00. Du kan även lämna ett meddelande och be om att bli uppringd. Om du inte får svar eller blir uppringd inom ett dygn kan du ringa receptionen på 08-532 598 00.

Äldrelotsen sätter dig i kontakt med samordnaren i Svenska kyrkan. Samordnaren tar emot din inköpslista. Därefter inhandlar och levererar volontärer/samordnaren dina matvaror på torsdagsförmiddagar mellan  09.00 och 12.00.

Bra att veta

  • Inköp erbjuds 1 gång per vecka på torsdagar mellan 09.00 och 12.00.

  • Inköpen sker på ICA Salem eller Coop i Rönninge och Apoteksgruppen (receptfria varor) och utförs av samordnaren tillsammans med volontärer. 

  • Inköpen begränsas till ca 10–15 varor per tillfälle för en maxsumma på cirka 500 kronor.

  • Varorna levereras till dörren, direkt efter inköp. I kassarna finns kvitto, faktura och ett uppföljningsdokument med vidare information.

  • Fakturan betalas in med banköverföring eller swish till Svenska kyrkan.