Drop-in dop & vigsel 6/6 kl 12-16

Kristina kyrka och Mikaelsgården

Drop-in vigsel och Drop-in dop
6 juni kl 12.00-16.00
Kristina kyrka och Mikaelsgården

Äntligen blir det av!

Har ni tänkt gifta er men något kom emellan, som en pandemi eller något helt annat. Den 6 juni är flaggan hissad och många är lediga. Då är det dags för drop-in dop och drop-in vigsel. Präst och musiker finns på plats. Blommor på altaret och vatten i dopfunten. Mikaelsgården dukar fram tårta och något att skåla i, allt utan kostnad. Den som har möjlighet ger en gåva till välgörenhet vid fikat.

Allt du behöver är en hindersprövning för vigsel (www.skatteverket.se) mellan er två. Minst en av er behöver vara medlem i Svenska kyrkan och ni behöver ha ID-handling. 

Om du önskar bli döpt behöver du som vuxen bara ha viljan och vara på plats. Den som är under 18 år behöver ha samtycke från samtliga vårdnadshavare. Blankett finns på församlingsexpeditionen. Vid dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Är du döpt men vill bli medlem i Svenska kyrkan och förnya ditt dop hör av dig innan.

Ett drop-in dop och en drop-in vigsel är enkelt och värdigt, ändå lika giltigt och lika viktigt som annars. Det går att förboka om du önskar en särskild tid eller har önskemål om särskild musik. Det går precis lika bra att dyka upp mellan kl. 12.00-16.00 i valfri klädsel. Kanske får ni vänta lite då men snart är det er tur. 
Innan vigsel och dop sker ett förberedande samtal med präst i Mikaelsgården.

Varmt välkomna!

Vid frågor:
Församlingsexpeditionen....................0224-675400
Kristoffer Dahlqvist, präst..................0224-675414
Sara Kjellerhag, präst...........................0224-675416
Anna-KarinAnder Glöde, musiker.....0224-675434