Dop

Dopet är en gåva.Välsignelsen i dopet påminner om att vi är sedda och älskade av Gud.

Dop av barn i Ryssby och Åby församlingar sker normalt i kyrkan i samband med söndagens gudstjänst.
Ta kontakt med församlingens präst för samtal om dop och för att överenskomma om tid för dopet. Oftast gör prästen ett hembesök för att tillsammans med föräldrarna samtala om dopets innebörd och om hur dopet rent praktiskt kan gå till. Möjlighet finns då också att med prästen ta upp frågor och funderingar du som förälder kan ha om faddrar, kyrkan och om kristen tro i allmänhet.

Ingen är för gammal för dop. Det finns möjlighet även för ungdomar och vuxna att döpas.

Våra doptider

Vi erbjuder dop på söndagar i samband med mässa eller gudstjänst. På vissa lördagar och söndagar finns också möjlighet till mer familjära dopgudstjänster. Det finns också möjlighet att använda våra församlingshem för dopfest och det går att låna dopklänning om det skulle behövas.

För bokning och frågor kontakta oss på mail eller ring 0480-382 08.

Dopgudstjänsten

Inledningsord och tackbön
Evangeliet om Jesus och barnen
Befrielsebön: Prästen frågar: Vilket namn har ni gett ert barn?
Bibelläsning
Doptal
Dopbön Vattnet hälls i dopfunten
Trosbekännelsen