Gravskötsel

Här hittar du information om gravskötsel och gravstenskontroll i pastoratet.

INFORMATION OM GRAVSKÖTSELAVTAL
När man inte själv har möjlighet att sköta om planteringen vid gravplatsen kan gravskötselavtal tecknas.
I fullskötselavtal ingår plantering av blommor vår och sommar. Skötsel, vattning och rensning under hela säsongen. Täckning med ”granrisrosett” till Allhelgonahelgen.
Nytt för i år är att även vattningsavtal kan tecknas. Då ingår endast vattning och skötsel av gravplatsen.

För information om vad som gäller just på ”din” kyrkogård vänlingen ring pastorsexpeditionen 0175-248 00.

Gravstenskontroll

Roslagens västra pastorat har beslutat att följa Centrala Gravvårdskommitténs riktlinjer för gravstenssäkring. Under hösten har besiktning av flera kyrkogårdar i pastoratet visat att det finns många stenar som behöver åtgärdas på ett eller annat sätt.
Under hösten kommer pastoratet att skicka brev till de berörda gravrättsinnehavarna där vi beskriver problemet samt råd om hur man kan lösa det.

Vi har även blivit tvugna att lägga ner enstaka gravstenar då de varit så pass ostadiga att de riskerat att skada någon eller ramla och gå sönder.

För mer information kontakta fastighetschef Ivan Mattson, tel: 0175-748 03 eller maila ivan.mattsson@svenskakyrkan.se

Riktlinjer för gravstenars säkerhet hittar du på www.skkf.se/cgk