Familjerådgivning

Svenska kyrkans familjerådgivning är till för alla som har svårigheter i sina nära relationer. Ni kan vara gifta, sambo, skilda, på väg att skiljas, ensamstående, föräldrar, vuxna barn eller andra närstående. Vi erbjuder möjlighet att i lugn och ro samtala om det som känns svårt och tillsammans med familjerådgivaren finna vägar till förändring. Vi har tystnadsplikt och du får vara anonym.

Så här kan det vara:
* Vi har svårt att prata med varandra.
* Det är för mycket bråk och gräl hemma.
* Någon av oss har träffat en annan.
* Svartsjuka skadar förhållandet.
* Jag funderar på skilsmässa.
* Det sexuella samlivet fungerar inte bra.
* Det är svårt att vara förälder- styvförälder.
* Kris efter skilsmässa eller nära anhörigs död.
* Vart tog känslorna vägen?
* Vi är inte överens om det praktiska och ekonomiska.
* Vi har konflikter med barn, föräldrar eller släkt

Samtal är en möjlighet
Familjerådgivning innebär:
* att i lugn och ro få samtala med varandra om det som känns svårt.
* att öppna låsta positioner.
* att tillsammans med familjerådgivaren finna vägar till förändring.
* en möjlighet att öka förståelsen för egna/ andras värderingar.

vill du komma i kontakt med fAMILJERÅDGIVNINGEN?

Vår familjerådgivare Anna Nyström finns på Mariagården och nås på telefon 0176-774 37 eller anna.nystrom@svenskakyrkan.se

Du måste bo inom någon av följande församlingar för att vi skall kunna ta emot dig för samtal.

Roslagens västra pastorat: Edsbro-Ununge, Fasterna, Gottröra, Husby-Skederid-Rö, Häverö-Edebo, Närtuna, Rimbo församling

Roslagens östra pastorat: Blidö, Estuna-Söderbykarl, Frötuna, Lohärad, Länna, Norrtälje-Malsta, Riala, Roslagsbro-Vätö, Rådmansö, Väddö församling