Familjerådgivning

Behöver du stöd och vill samtala om något i livet som är svårt? Svenska kyrkans familjerådgivning är till för alla som har svårigheter i sina nära relationer och vill finna vägar till förändring. Gifta, sambo, skild, på väg att skiljas, ensamstående, föräldrar, vuxna barn eller andra närstående är välkomna. Vi har tystnadsplikt och du får vara anonym.

Så här kan det vara:
* Vi har svårt att prata med varandra.
* Det är för mycket bråk och gräl hemma.
* Någon av oss har träffat en annan.
* Svartsjuka skadar förhållandet.
* Jag funderar på skilsmässa.
* Det sexuella samlivet fungerar inte bra.
* Det är svårt att vara förälder- styvförälder.
* Kris efter skilsmässa eller nära anhörigs död.
* Vart tog känslorna vägen?
* Vi är inte överens om det praktiska och ekonomiska.
* Vi har konflikter med barn, föräldrar eller släkt

Samtal är en möjlighet
Familjerådgivning innebär:
* att i lugn och ro få samtala med varandra om det som känns svårt.
* att öppna låsta positioner.
* att tillsammans med familjerådgivaren finna vägar till förändring.
* en möjlighet att öka förståelsen för egna/ andras värderingar.

vill du komma i kontakt med fAMILJERÅDGIVNINGEN?

Vår familjerådgivare Anna Nyström finns på Mariagården och nås på telefon 0176-774 37 eller anna.nystrom@svenskakyrkan.se

Du måste bo inom någon av följande församlingar för att vi skall kunna ta emot dig för samtal.

Roslagens västra pastorat: Edsbro-Ununge, Fasterna, Gottröra, Husby-Skederid-Rö, Häverö-Edebo, Närtuna, Rimbo församling

Roslagens östra pastorat: Blidö, Estuna-Söderbykarl, Frötuna, Lohärad, Länna, Norrtälje-Malsta, Riala, Roslagsbro-Vätö, Rådmansö, Väddö församling