Barnen i gudstjänsten

Läs om vad som finns för barnen då "Söndagskul" pausas

I vanliga fall

Under normala omständigheter har vi "Söndagskul" i Romelanda varje sön- och helgdag som vi firar gudstjänst kl. 10.00. Vi har 4 olika åldersgrupper för barn i ålderna ca 4-15 år.

Vi börjar i kyrkan, barn och vuxna tillsammans. Efter en kort gemensam inledning inbjuds alla barn att komma ta med en kudde (och kanske en förälder) och komma fram i koret för att lyssna på en enkel barnpredikan.

Sedan går barnen i olika åldersgrupper med några barnledare ner till församlingshemmet, där de forsätter det händer roliga saker, ibland med anknytning till söndagens tema.

Som avslutning går barnen tillbaka till kyrkan för att fira nattvard tillsammans med de vuxna. För barnen under 4 år finns vårt fina tornrum där man kan leka tillsammans med andra barn och i sällskap av någon vuxen. Där finns både bild och ljud på det som händer nere i kyrkan.

Under pandemin

Nu under coronapandemin uppmuntrar vi familjer att följa våra gudstjänster via direktsändningarna här på och facebook istället för att komma till kyrkan. Vi sjunger och ber för barnen som vanligt, men barnpredikan är inspelad i förväg och ligger som en länk längre ner på den här sidan (länken kommer upp som en kommentar under direktsändningen). Där finns också länkar till söndagens avsnitt från ”Söndagsskola Play”.

Tanken är att man som familj följer inledningen av gudstjänsten tillsammans och sedan pausar växlar över till barnförkunnelsen och ”Söndagsskola Play”. För de äldre barnen erbjuder vi webbträffar eller uteträffar en del söndagar. Kontakta Barbro Lööf om du vill veta mer om detta. För de allra äldsta- ”Tweens” (åk 7-9), erbjuder vi webbträffar de flesta söndagseftermiddagar. Kontakta Emelie Currie för mer info om detta.

Barbro Lööf, barbro.loof@svenskakyrkan.se

Emelie Currie, emelie.currie@svenskakyrkan.se