Barnen i gudstjänsten

Välkommen till söndagskulgudstjänst i församlingshemmet varje söndag kl. 10!

Under pandemin

Söndagskul har nu börjat börjar igen, men under nya former. Alla barn är varmt välkomna till församlingshemmet varje söndag kl 10! Där har vi en gemensam söndagskulgudstjänst för de yngre barnen (0-9 år), innan vi delar upp oss i olika grupper.

Barn som är yngre än 4 år behöver ha någon vuxen med sig. Barn som är 4-9 år behöver ha hjälp med handtvätt innan de lämnas. Kl 11.15 hämtas barnen av någon vuxen.

De lite äldre barnen (10-12 år) ses i ett eget rum i församlingshemmet kl 10 tre av fyra söndagar. Den fjärde söndagen är de med på storsamlingen innan de sedan har en egen träff. Varje söndag avslutar de med att tillsammans gå upp till den förlängda nattvarden kl 11.30.

Ungdomar (13 år och uppåt) har egna träffar i gruppen ”Teens” under gudstjänstiden varannan söndag. Gruppen leds av Emelie Currie. Kontakta henne för mer info om detta.

Obs! Vi försöker att vara ute så mycket som möjligt, så kläder efter väder!

Tänk på att barn med förkylningssymptom behöver vara hemma, och håll avstånd när ni lämnar och hämtar.

Hoppas vi ses!!

För er som behöver vara hemma:

Möjligheten till en egen andaktssund hemma med hjälp av programmet ”Söndagskola Play” finns kvar! Här nedan hittar ni avsnitt som har samma tema som våra samlingar i söndagskulgudstjänsten.

Söndag 11/10

Psaltaren

Söndag 18/10

David del 2

Söndag 25/10

Salomo

Söndag 1/11

Ordspråksboken

Söndag 8/11

Elia del 1

Elia del 2

Söndag 15/11

Elisa och Naman

Söndag 22/11

Jeremia

Söndag 29/11

Söndag 6/12

Männen i den brinnande ugnen

Söndag 13/12

Jona

Söndag 20/12

Ester

Julhelgen

Julen

Tidigare avsnitt:

David del 1

Samuel

Hanna

Rut

Här finns ytterligare avsnitt att titta på:

www.sondagsskolaplay.se/tittahemma

I vanliga fall

Under normala omständigheter har vi "Söndagskul" i Romelanda varje sön- och helgdag som vi firar gudstjänst kl. 10.00. Vi har 4 olika åldersgrupper för barn i ålderna ca 4-15 år.

Vi börjar i kyrkan, barn och vuxna tillsammans. Efter en kort gemensam inledning inbjuds alla barn att komma ta med en kudde (och kanske en förälder) och komma fram i koret för att lyssna på en enkel barnpredikan.

Sedan går barnen i olika åldersgrupper med några barnledare ner till församlingshemmet, där de forsätter det händer roliga saker, ibland med anknytning till söndagens tema.

Som avslutning går barnen tillbaka till kyrkan för att fira nattvard tillsammans med de vuxna. För barnen under 4 år finns vårt fina tornrum där man kan leka tillsammans med andra barn och i sällskap av någon vuxen. Där finns både bild och ljud på det som händer nere i kyrkan.

Barbro Lööf, barbro.loof@svenskakyrkan.se

Emelie Currie, emelie.currie@svenskakyrkan.se