Other languages with Google Translate

Stavby församling

Stavby församling vill vara en församling där vardagsliv och gudstjänstliv samverkar, där budskapet om Jesus Kristus berör och engagerar människor i alla åldrar och där människor kan växa och mogna i sin tro.

Stavby kyrka

Stavbys fina gråstenskyrka uppfördes vid mitten av 1200-talet. De ursprungliga trävalven ersattes under 1400-talet med tegel och de välbevarade kalkmålningarna i dessa anses vara utförda av en lärjunge till Albertus Pictor. Dopfunten i sandsten är från 1400-talet och predikstolen i sen barock från 1748. Kyrkan har också en vacker stiglucka.

Kyrkvaktmästare på Stavby kyrkogård är

Jonas Österberg 018 - 18 60 40

Vägbeskrivning: Från Uppsala åk väg 288 österut. Efter 25 km - skylt Stavby k:a, till vänster.