Foto: Anders Sandlund

Sällskapet Länkarna dukar upp för en Öppen jul i Piteå

Nyhet Publicerad Ändrad

Julbord, lotteri, gemenskap och underhållning. På juldagen och annandag jul dukar Sällskapet Länkarna upp för Öppen jul i EFS-kyrkans lokaler på Malmgatan 5 i centrala Piteå.

Öppen jul är en tradition som brukar locka många besökare. I fjol hade man cirka 170 matgäster fördelat på två dagar.

Öppen jul öppnar klockan 14. En timme senare, klockan 15, börjar maten serveras. När borden har dukats av, vid 17-tiden, blir det dragning i lotteriet.

Många är de Piteåföretag som velat bidra till öppen jul och skänkt saker.

”Vi har fått in jättemycket. Det är inte många som sagt nej”, berättar Britt-Inger Gabrielsson, Sällskapet Länkarna, som är huvudansvarig för Öppen jul och har varit engagerad ett flertal år.

”Gästerna tycker att det här är helt otroligt. Det är väldigt uppskattat”, säger Britt-Inger Gabrielsson som tycker att det är roligt att arbeta med arrangemanget och träffa folk.

”Det är ett jättebra julbord”, säger Terese Lindbäck, diakon från Svenska kyrkan, Piteå församling som är en av många krafter som finns med under helgen för att skapa ett trivsamt julfirande.

Hon säger att många har det tufft ekonomiskt just nu, samtidigt som en del fasar för ensamheten. Då känns det fint att kunna hänvisa till Öppen jul.

”Jag känner stor tacksamhet för Länkarnas helt otroliga insats och engagemang”, säger Terese Lindbäck.

Förutom julbord, lotteri och gemenskap blir det underhållning med Mikael Lifvakt och Lotta Lifvakt.