Foto: Illustrationer: Sara Andersson och Katarina Töyrö

Hjälp kyrkråttan Smulan!

Nyhet Publicerad Ändrad

Gå på äventyrsjakt och hjälp kyrkråttan Smulan hitta sina vänner Flisan, Pricken, Nosis och Tofsen som gömmer sig någonstans i kyrkstaden.

I sommar får barn på ett spännande och lekfullt sätt gå på upptäcktsfärd i Öjeby kyrkstad. De får ett viktigt uppdrag att hjälpa Öjeby kyrkas kyrkråtta, Smulan, som har tappat bort sina vänner. Vännerna, Flisan, Pricken, Nosis och Tofsen gömmer sig någonstans i kyrkstaden och med hjälp av en karta får barnen fritt upptäcka kyrkstaden. Kanske vill vuxna också vara med…

Pågår 1 juli - 5 augusti vardagar kl. 10.00 - 17.00. 

Uppdrag

Hitta Smulans fyra vänner: Flisan, Pricken, Nosis och Tofsen som gömmer sig någonstans i kyrkstaden.

Hur?

Ta hjälp av kartan som du kan hämta i Öjeby kyrka och ge dig ut på en upptäcktsfärd i kyrkstaden. Kanske gömmer de sig i kyrkstadscaféet, kyrkstuga nr 28,  eller i någonstans i gammelgården?

Diplom

När du hittat Smulans alla vänner går du tillbaka till kyrkan och berättar. Smulan kommer att bli jätteglad och du får ett diplom för din insats.

Fakta Smulan

  • Kyrkråttan Smulan är ett material framtaget för att barn och familjer ska få upptäcka miljön i Öjeby kyrkstad. Genom äventyrsjakten med Smulan presenteras den unika miljön i kyrkstaden för en ny generation. 
  • Äventyrsjakten med Smulan startade 2016. 

Max och Julle

Psst! Nu kan du även gå på äventyrsjakt i Hortlax kyrkstad och i Norrfjärdens kyrkstad, där behöver kyrkråttorna också hjälp!

Läs mer här>>>