Foto: Maria Fäldt

Föreläsning om hållbarhet

Nyhet Publicerad Ändrad

Hållbart fika med hållbar utveckling - Föreläsning och cafékväll med Anna-Sara Brännström onsdag 19 september kl. 19.00 i S:t Mary kyrkstadscaféet. En del av Hållbarhetsveckan 2018.

Som en del av Hållbarhetsveckan i Norrbotten bjuder Piteå församling in till föreläsningen ”Hållbart fika med hållbar utveckling”. Föreläser gör Anna-Sara Brännström, projektledare, som berättar om S:t Mary och det nya kyrkstadscaféet i Öjeby kyrkstad.

S:t Mary är ett diakonalt arbete inom Svenska kyrkan och finns på flera platser runt om i Sverige. S:t Mary är också en modell för att skapa ett meningsfullt arbetsliv för alla. Tanken är att hjälpa till att hantera ett av vår tids stora samhällsproblem: att människor slås ut från eller aldrig kommer in på arbetsmarknaden. Arbetet vill bidra till ett mänskligare samhälle – ett samhälle där människor behövs.

Hållbarhet präglar även det dagliga arbetet på S:t Mary: Från de ljus som stöps från avlagda stumpar till valet av ekologiska och Fairtrademärkta produkter. Och mycket, mycket mer.

Välkommen till en intressant kväll!

Foto: SEE Hållbarhetsveckan