Foto: Johannes Frandsen/IKON

Förbjudet med allmänna sammankomster med mer 50 personer

Nyhet Publicerad Ändrad

Fredag 27 mars kom regeringen med nya direktiv med anledning av Covid-19. Vid allmänna sammankomster får inte fler än 50 personer samlas. Direktiven gäller från söndag 29 mars.

Smittspridningen har nu nått en sådan nivå att regeringen beslutat att den tillåtna gränsen för antalet deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar sänks från 500 till 50 personer.

Detta påverkar oss alla och för Svenska kyrkan handlar det om gudstjänster, bröllop, dop och begravningar.​

Stanna hemma

Församlingen fortsätter fira gudstjänst i Piteå kyrka och Öjeby kyrka men vill uppmana församlingsbor att i första hand fira gudstjänst på alternativa sätt via radio, tv eller andra digitala kanaler. Använd gärna länken längre ned på denna sida. Tillhör du riskgruppen är detta särskilt viktigt. Vi behöver alla ta vårt ansvar för att minska smittspridning och visa omsorg om varandra. Vi får vara med varandra i tanken och be för varandra. 

Läs mer om de nya direktiven

Regeringen- Ändring i förordning... 
Folhälsomyndigheten- Ytterligare begränsningar...

Person tittar på livesändning från gudstjänst hemifrån soffan.

Digitala gudstjänster och konserter

Om du inte har möjlighet att besöka en gudstjänst eller en konsert kan du delta digitalt. Sök i Svenska kyrkans gemensamma kalender efter något som passar dig – någonstans i landet.