Gammeldags marknad i Öjeby kyrkstad

25-26 november arrangeras Gammeldags marknad i Öjeby kyrkstad. Här hittar du programmet som Piteå församling håller i.

Helgen före första advent går Piteås största julmarknad av stapeln i den vackra miljön runt Öjeby kyrkstad. Hantverk, varor och aktiviteter under ljuset från fotogenlampor, elda och marschaller.

Under marknaden samlar Piteå församlings in pengar till Act Svenska kyrkan, som är Svenska kyrkans internationella hjälparbete.

Anställda och volontärer hjälps åt för att baka fika, koka kaffe och stå i fikaservering. Alla intäkter går till Act Svenska kyrkans julkampanj ”Bryt en tradition”.

Fikaservering ”Fika för Act”

Fikaservering hittar du inne på Kyrkstadscaféet i S:t Mary-huset lördag och söndag och i Öjeby kyrka på lördagen. Köp fika eller skänk en slant extra – du väljer.

Piteå församlings program under Gammeldags marknad

Fika & försäljning inne i Öjeby kyrka
  • Lördag 25 november kl. 11-15.30

Välkommen in i värmen! Fikaservering och försäljning av Fairtrade-varor till förmån för Act Svenska kyrkan och julinsamlingen ”Bryt en tradition”. Här hittar du även ett bord med återbrukade varor från S:t Mary.

Öppen kyrka med ljuständning och guide
  • Lördag 26 november kl. 11-15.30

Kyrkan öppen för ljus-tändning. Vår guide Eva Werner frinns på plats för den som vill veta mer om Öjeby kyrka. Drop-in, ingen bokning krävs!

Hembakt fikamys i Kyrkstadscaféet
  • Lördag 25 november kl. 11-15.30
  • Söndag 26 november kl. 12-15.30

Välkommen in till hembakat fika. Butik med återbrukade material, bland annat juleljus. Du hittar Kyrkstadscaféet i S:t Mary-huset.

Julpyssel för stora och små
  • Lördag 25 november kl. 11-15.30
  • Söndag 26 november kl. 12-15.30

Härligt och kreativt julpyssel för små och stora! En trappa upp i S:t Mary-huset, samma ingång som Kyrkstadscaféet. Gratis att delta.

Marknadsgudstjänst
  • Söndag 26 november kl. 11

Varmt välkommen till gudstjänst i Öjeby kyrka med temat: Kristi återkomst. Medverkar gör Ola Marklund, präst och Lars Nilsson, musiker. Kyrkkaffe efter gudstjänsten

 

Köp fika som mättar hunger i Indien och en kopp kaffe som ger jordbrukare i Etiopien utbildning. Besök oss på årets gammeldags marknad i Öjebyn.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva