Kören är en självförtroende-boost!

Alexander Wahlsten, 13 år, och Hanna Söder, 17 år, är med i Sävedalens ungdomskör. -För mig har det betytt jättemycket. Det var en ”självförtroende-boost” att bli riktigt bra på något, säger Hanna Söder.

Det är onsdagskväll och ungdomarna droppar in i Sävedalens församlingshem. Alexander Wahlsten kom med i kören i år medan Hanna Söder har varit med i fyra år.
-Det bästa med kören är stämningen. Vi skrattar mycket, säger Alexander Wahlsten.

Hanna Söder gillar att de sjunger olika stilar –både klassiskt och pop.

Har ni förändrats på något sätt sedan ni började i kören?
-Jag känner mig mycket mer självsäker när jag sjunger, säger Alexander.

Hanna tycker att hon har utvecklats mycket rent musikaliskt, men att hon även vuxit på ett personligt plan av att stå inför folk och sjunga solo.
-Jag har vågat ta mer plats, säger hon.

Hanna kan se att hela kören har utvecklats, både i sångteknik och i kroppsspråk.

Vad är bäst med körledaren Maria Wall?
-Allting! Hon får alla att vilja sjunga solo, hon är rolig och hon är bra på alla sätt, säger Alexander och ler.

-Hon ser alla på ett väldigt bra sätt och det är hon som skapar den goa stämningen. Hon gör ett fantastiskt bra jobb, säger Hanna.

Åkte till Paris
För några år sedan åkte hela kören till Paris, vilket var en höjdpunkt. De uppträdde vid ett par tillfällen och tittade på stadens sevärdheter.
-Det var riktigt, riktigt härligt. Fantastiskt roligt, säger Hanna. ◘

Text och bild: Maria Lokrantz