Frågor & svar om konfa

Hur anmäler man sig?

Du anmäler dig via formuläret som finns här på hemsidan > till formuläret

Vem får konfirmeras?

- Alla födda 2005 eller tidigare. Själva ordet konfirmation betyder bekräftelse och konfirmationen är en bekräftelse på dopet. Är man inte döpt så kan man ändå vara med. Frågan om dop och konfirmation får man då ta ställning till under konfirmationstiden.

Hur många gudstjänster måste man gå på?

- Under konfatiden vill vi att du deltar i minst 12 gudstjänster.

Måste man hänga med på läger?

- Ja! Läger är fantastiska när det gäller att bygga gemenskap och gruppkänsla. På läger lär man känna varandra lite mer på djupet. Missar man lägren så missar man en stor del av sin konfirmationstid. Har du frågor om just ditt läger så prata med din konfaledare.

Vad finns det för olika konfagrupper?

Läs mer om de olika konfagrupperna genom att klicka i menyn till överst.

Vad kostar det?

- Två av årets grupper är kostnadsfria och två har en deltagaravgift. Vill du anmäla dig till gruppen med avgift, men är osäker på om du har råd, finns fonder att söka för hela eller delar av avgiften. Ekonomin ska inte behöva påverka ditt val! Hör med ansvarig för respektive grupp för mer information.

Vad gör jag om jag har fler frågor?

- Kontakta respektive gruppansvarig eller konfirmandsamordnare
Jonas Olander, diakon
031-340 42 42 │0727-35 14 88