Församlingsherde till Partille församling

Stabilt arbetslag söker en församlingsherde med hjärta för kyrkans uppdrag och sin personal.

Partille församling med kyrkorna Partille och Jonsered vill vara en öppen och välkomnande församling med ett gott samarbete med kommun, förening och näringsliv. Vi har ett väl genomtänkt Gudstjänstliv med en trogen skara som firar högmässa varje söndag. I Partille församling finns också en rik verksamhet - både fasta grupper och öppna verksamheter för alla åldrar, men med ett särskilt fokus på barn och unga. Här finns också ett rikt musik- och körliv, med sex olika körer.

Arbetslaget på nio personer består av präster, diakoner, pedagoger och musiker.
Det är ett starkt, kompetent och kreativt gäng som dessutom är lugna och stabila.
Du får ro med oss!

Vi söker dig som

• vill vara en andlig ledare för Partille församling
• vill att fler ska få upptäcka och fördjupas i livet med Jesus
• har en helhetssyn kring församlingens arbete
• tillsammans med medarbetare och församlingsråd vill arbeta vidare med församlingens arbete
• har en helhetssyn på församling och pastorat
• vill arbeta ekumeniskt och med församlingens internationella kontakter

Som chef i Partille har du stor delegation från kyrkoherden, vilket innebär ansvar för medarbetare, verksamhet och budget. Du måste kunna arbeta självständigt men göra det tillsammans med medarbetarna. Vidare behöver du ha förmågan att tänka strategiskt och med god framförhållning. Du ingår i pastoratets ledningsgrupp och förväntas arbeta för pastoratets helhet.

Som person är du prestigelös, generös och visar omtanke. Du behöver ha förmågan att hålla ihop arbetslaget, men också främja individuell utveckling. Du behöver vara modig och ha förmågan att skapa engagemang hos dem omkring dig.

• Prästvigd med minst 5 års erfarenhet
• Arbetsledarutbildning eller motsvarande erfarenhet
• Körkort och tillgång till bil
• Vid tillsättning tas stor hänsyn till personlig lämplighet

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att höra av dig till
kyrkoherde Mattias Algotson
mattias.algotson@svenskakyrkan.se, 031-340 42 35.
Du kan också kontakta
nuvarande församlingsherde Mattias Svenningsson,
mattias.svenningsson@svenskakyrkan.se, 031-340 42 36

Tveka inte att ansöka redan idag.
Sista ansökningsdatum är tisdagen den 31 maj 2022.
Ansökan sker via vårt rekryteringssystem Varbi. Observera att vi endast tar emot ansökningar den vägen. Första intervjun planeras till vecka 23.
>Till sida för ansökan

Fackliga företrädare

KyrkA: Ammi Jonsson
ammi.jonsson@kyrka.se, 0738-520374
Vision: Lars Svernling
lars.svernling@svenskakyrkan.se, 0523-66 84 10

>GDPR om du söker jobb hos oss

Utdrag ur belastningsregistret

Till tjänster där den anställde kommer att ha kontakt med barn kontrolleras arbetssökandes belastningsregister under rekryteringsprocessen. Utdraget får vara max ett år och sparas inte, det görs endast en anteckning om att det har visats upp. Utdraget lämnas tillbaka till den sökande. Anteckningen som bekräftar att utdraget visats upp läggs i personakt.

Om oss

Svenska kyrkan i Partille omfattar hela kommunen och består av tre församlingar: Partille, Sävedalens och Furulunds församlingar, samt Partille kyrkogårdsförvaltning.

I våra tre församlingar finns stor bredd i olika traditioner, uttryck och fokusområden där vi kompletterar varandra. Tillsammans arbetar vi mot ett gemensamt mål där vi genom Jesus Kristus vill visa på Guds möjligheter i mötet med varandra och världen.

I Partille pastorat finns sammanlagt cirka 70 anställda och vi ingår i Mölndal-Partille kontrakt.

Partille kommun med sina cirka 40 000 invånare gränsar till östra Göteborg. Kommunen växer med nya bostadsområden, och är på väg från förort till förstad. Här finner du kulturhus, gymnasium, Allum köpcenter och Partille Arena. Här finns också närhet till natur med vandringsleder, sjöar och naturreservat.

Vi har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.