Foto: Pixabay

Konfirmation

Vet du att: ”78 % av alla som bor i Östervåla och Harbo är medlemmar i Svenska kyrkan. Det är nästan åtta av tio personer… Gör som så många gjort före dig – konfirmera dig! Eller nej töntigt kanske… Våga prova!

… tid att tänka på vad som är viktigt i livet
… ta reda på vad kristen tro är
… lära känna nya människor
… åka på läger

Välkommen till ett år med kyrkan!
För dig som börjar åttan i höst.
Kom och var med på lek och allvar, eftertanke och spontanitet. Vi vill ge dig en möjlighet att växa, att ifrågasätta och ta egen ställning och att prova på hur det är att leva med i kyrkoåret.  

Tillsammans funderar vi kring om vad det är att vara människa, om kärleken och döden, om vem Jesus är och vad han vill oss, om tro och tvivel, Bibel och tradition, och om hur kristen tro genomsyrar hela vår kultur genom konst och böcker, musik och film.   
Däremellan fikar vi, leker, åker på läger och bara har det bra tillsammans.  

Låter det som något för dig? Det är värt att prova! Man kan också vara med i konfirmandarbetet under året, men välja att inte konfirmeras.

Måste man vara döpt?
För att konfirmeras måste man vara döpt. Om man inte är det ordnar vi det under konfirmandtiden.

Vi kommer att åka på tre läger under året; det första under hösten, det andra i samband med sportlovet det tre i samband med påsken. Lägren är obligatoriska och kostnadsfria!  

Anmälan och första träffen!
Den 9 september kl. 18.30 är det inskrivning och information i Östervåla församlingshem. Tag med dig föräldrarna eller någon annan vuxen och kom. 

Håll utkik i brevlådan efter mer information.

Varmt välkomna! Hälsar hela konfirmandteamet och Cecilia Jansdotter, präst i Östervåla och Harbo

När man konfirmerats kan man gå med i kyrkans Q-grupp som består av unga i åldrarna 15-20 år. Bli konfirmand och sedan Qare!  

Frågor
Om du har frågor, ring gärna Cecilia Jansdotter: 223 74 Eller maila: cecilia.jansdotter@svenskakyrkan.se