ung ledare
Foto: ikon

Ung ledare

Vill du vara med som ledare för våra konfirmander eller i någon barnverksamhet? Som Ung ledare får du en treårig utbildning samtidigt som du får uppleva fantastiska saker, resor och läger!

EN SPÄNNANDE TID
Som ung ledare kommer du att följa en konfirmandgrupp och vara med i det som händer. Du får möjlighet att prova hur det är att vara ledare samtidigt som du få ta del av allt roligt.

Tillsammans med dina vänner kommer du att få uppleva en spännande tid samtidigt som du får en ledarutbildning som du kommer att ha stor nytta av i framtiden.

När du gått färdigt utbildningen får du ett snyggt intyg som du kan använda i ditt framtida CV.

År 1

Ämnen vi tar upp:
Gruppdynamik, Ledarroller, Vem är jag?, Normativitet, Funktionsvariationer, HHBTQ+, Lekmetodik, Andaktsmetodik, Trygga möten/Tystnadsplikt, Svenska kyrkan och tro

Du får också vara med som hjälpledare i en konfirmandgrupp. Antingen en gång i veckan eller tillsammans med sommargruppen.

År 2
Sommar/höst: Upptaktsläger

Utbildningsträffar under året med fördjupning och utveckling av ditt ledarskap.

Vara med i en konfirmandgrupp. Du deltar i deras träffar och läger.

Detta år innebär med ansvar i konfirmandsgrupperna samt fördjupning.

År 3
Sommar/höst: Upptaktsläger

Vara med i en konfirmandgrupp. Delta samt hålla i en del av deras träffas och läger.

Under detta år fördjupar vi oss mer i planering av egna pass samt hur vi leder grupper.

Livsresa om möjlighet finns.

Aktiviteterna under dessa kostar inget för dig som är med. Alla resor och läger står församlingen för.

Har du frågor eller vill veta mer, kontakta:

Christina Stjernberg

Församlingspedagog, Församlingsgården