Foto: Anders Gustafsson

Stora kyrkans SolistEnsemble

Solistensemblen är den mest avancerade vuxenkören med 20 platser. Förutom en väl fungerande röst måste notläsningsförmågan vara god. Kören har en mycket hög ambitionsnivå där individuellt ansvar är en självklarhet och egen övning mellan repetitionerna förväntas av varje korist. Tempot är högt och repertoaren är mycket avancerad.

Från Solistensemblen kommer även, för det mesta, de sångare som gör de solistiska rollerna vid större musikaliska verk.

Ensemblen är öppen för intag då plats finns. Intag sker genom ett personligt samtal samt provsjungning för organist Nicklas Strandberg.

Solistensemblen är en del av Körtrappan i Östersunds församling och Stora Kyrkans gudstjänstfirande med psalmsång, liturgisk sång och solistisk körmusik, fördelat på ett antal tillfällen under ett kalenderår. Kören gör också en hel del olika musikaliska produktioner och konserter i församlingen, både med orkester och själva.

Solistensemblen sjunger den klassiska sakrala repertoaren från medeltid fram till nyskriven musik. Man har dessutom chans att sjunga i Stora Kyrkans Dam- eller Manskör.

Repetitioner: Onsdagar, ojämna veckor, 18:30-21:00.
Repetitionsplats: Stora salen, Församlingsgården bredvid Stora kyrkan.
Körledare: Nicklas Strandberg

För mer information och anmälan, kontakta:

Nicklas Strandberg

Organist, Stora kyrkan, Gamla kyrkan

Mer om Nicklas Strandberg

Nicklas Strandberg är körledare och utbildad på Mellansels folkhögskola (Kantor), Ingesunds Musikhögskola (musiklärare, orgelpedagog) och Göteborgs Universitet (Organist).