Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Östersund Besöksadress: S Gröngatan 33, 83135 ÖSTERSUND Postadress: Box 3083, 83103 Östersund Telefon:+46(63)195000 E-post till Svenska kyrkan Östersund

Sjukhuskyrkan

Ibland rår vi inte över livet. Det är skört, det är sårbart. Sjukhuskyrkan finns som en samtalspart – öppen för alla – när de riktigt stora frågorna tar tag i oss.

Omsorg om de sjuka är ett grunduppdrag för Svenska kyrkan Östersund. Ett uttryck för denna omsorg är det arbete som Sjukhuskyrkan utför.

Sjukhuskyrkan finns tillgänglig för:

Sjukhuskyrkans logotype
Sjukhuskyrkans symbol är blomman som växer fram ur den avhuggna grenen, utformad som ett kors. Den vill visa att i smärtan och hopplösheten kan trons och tillitens frö växa fram.
  • Enskilda samtal och själavård
  • Krisstöd vid akuta händelser
  • Avskeds- och minnesstunder
  • Dop och barnvälsignelse i krissituation
  • Gudstjänster och andakter
  • Samtal och reflektionsgrupper med personal

Vi har tystnadsplikt!

Kontaktinformation:
Vi finns på Östersunds sjukhus, kyrkgatan 16, 831 31 Östersund.
Ni hittar oss på plan 5, följ skyltning mot "Spectrum - rum för ro och bön". Det rummet är alltid öppet och intill det rummet finns personalens arbetsrum.
Arbetstider: måndag-fredag 8.00-17.00.

Beredskap:
Fredag 17.00-22.00
Lördag, söndag, samt helgdagar 09.00-22.00.
Sök oss via Sjukhusets växel på telefon: 063-15 30 00.

Drop in-bön varje vardag kl 8:30. Ekumenisk mässa varje onsdag kl 13:00.

Andaktsrummet "Spectrum - rum för ro och bön" finns på plan 5. Svenska kyrkan har ett altarskåp i rummet, ett rum som delas av kristna, muslimer och buddhister som alltid står öppet för dig. Här kan du sitta ned och bara vara en stund.

Varje helgfri vardag kl 8.30 - 8.45 är det "Drop in-bön" och varje helgfri onsdag kl 13:00 är det ekumenisk* mässa (med uppehåll under sommaren).

ekumenisk = kristen och kyrklig enhet. Omfattar alla kristna kyrkor, ”allmänkyrklig”.

Vi arbetar inom Sjukhuskyrkan i Östersund:

Anders Silfverdal

Sjukhuspastor