Fjällfoto: Göran Strand

Vi söker komminister till Stora kyrkan

Nyhet Publicerad Ändrad

Vi söker en prästkollega som kan vara med och bidra till att utveckla och fördjupa församlingens andliga liv och verksamheter. Sök en spännande tjänst i en av Härnösands stifts största församlingar. På köpet får du möjlighet att bo i en livlig stad med goda kommunikationer, närhet till fjällen, vacker natur runt hörnet och med ett rikt kulturliv.

Du kommer att utgå ifrån och ha ditt arbetsrum i centrala Östersund och ha ditt huvudaltare i Stora kyrkan. Där firar vi högmässa som huvudgudstjänst varje söndag, med en rik liturgi och körliv. Som präst i Östersunds församling är du en del av Gudstjänst- och musikenheten som bestående av präster och musiker. Men du kommer också att tjänstgöra över hela församlingen med de grundläggande uppgifterna.  

Det finns en andlig och teologisk bredd i Östersunds församling och gudstjänsternas karaktärer spänner lika brett. Kanske kan dina erfarenheter och visioner möta församlingens längtan och behov då vi tillsammans utformar tjänstens profil?  

Skicka in din ansökan så fort som möjligt, senast 31 augusti. Läs lite mer om tjänsten och ansök här

Vill du veta mer om hur det är att bo i Östersund? Nyligen utsedd till Sveriges 8:e bästa kommun att bo i*. Behöver din partner ett jobb utanför kyrkans värld? Ta en titt här! 

 

*Nyhetsmagasinet Fokus juni 2024