Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Östersund Besöksadress: S Gröngatan 33, 83135 ÖSTERSUND Postadress: Box 3083, 83103 Östersund Telefon:+46(63)195000 E-post till Svenska kyrkan Östersund

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Hoppets & Trons kapell

Hoppets & Trons kapell 

Förutom de båda kapellen finns ett besöksrum för urnor, krematorium och kyrkogårdsexpedition i huset. Besöksrummet för urnor används mestadels vintertid, då urnor inte kan gravsättas. I detta rum kan man hedra den avlidnes minne med ett besök.

Besöksrum för urnor
Besöksrum för urnor Bild: Anders Gustafsson

Byggnaden uppfördes 1952 efter ritningar av arkitekten Birger Borgström (1890-1964), som bland annat ritat Västerledskyrkan i Stockholm från 1932 och Råsunda fotbollsstadium från 1936. Huset har byggts till i två omgångar, 1984-1985 och 2006-2007.

 

 

Hoppets kapell

Det större Hoppets kapell är enkelt inrett med en stor putsad korvägg med en oljemålning på duk av Thor Fagerkvist. ”Liv-död-liv” invigdes i januari 1953. Duken om 4,5 meter gånger 2,4 meter (liggande format) är klistrad på korväggen. 2007 hängdes en altarväv upp framför korväggen som kan dras åt sidan så att oljemålningen kommer fram. Textilen är formgiven av Agneta B. Lind.
Kapellet rymmer max 125 personer inklusive personal

Detta kapell används även vid begravning som inte sker enligt Svenska kyrkans ordning, t ex borgerlig begravning eller annan ordning.

 

Trons kapell

Det mindre Trons kapell har en originell putsad och rundad takform, med ett högre mittparti och två lägre sidor, nästan som en minimal basilika. Fönstret är smyckat med en glasmålning. Här sker begravningar både i svenska kyrkans ordning och som borgerlig begravning.
Kapellet rymmer 18 st sittande, maxantal i lokalen 25 st inklusive personal

Detta kapell används även vid begravning som inte sker enligt Svenska kyrkans ordning, t ex borgerlig begravning eller annan ordning.