Svenska kyrkan Östersund Besöksadress: S Gröngatan 33, 83135 ÖSTERSUND Postadress: Box 3083, 83103 Östersund Telefon: +46(63)195000 E-post till Svenska kyrkan Östersund Webbplats

Lyssna/se på Nicklas Strandberg, organist i Stora kyrkan,  som berättar om verket.

Mozart - Mässa c-moll

Mozart stora mässa i c-moll för solister, kör och orkester. Stora kyrkan söndag 29/5 16:00 fri entré. Lyssna/se på Nicklas Strandberg, organist i Stora kyrkan, som berättar om verket.

Fredag  27/5 med en gemensam minnesgudstjänst i Hoppets kapell 18:00. Efter gudstjänsten bär anhöriga med sig urnan till respektive gravplats på östra och norra begravningsplatsen för gravsättning. Anmälan: kyrkogårdsförvaltningens expedition senast fredag den 20 maj.

GEMENSAMMA URNNEDSÄTTNING

Fredag 27/5 med en gemensam minnesgudstjänst i Hoppets kapell 18:00. Efter gudstjänsten bär anhöriga med sig urnan till respektive gravplats på östra och norra begravningsplatsen för gravsättning. Anmälan: kyrkogårdsförvaltningens expedition senast fredag den 20 maj.

Dansretreat - Lördag 11/6 kl 9-17 2016 Marielundskyrkan. En dag i rörelse, dans och bön där vi låter oss beröras till kropp, själ och ande. Martin Lönnebos ”Frälsarkrans” kommer att vägleda oss under dagen.

Dans genom livets pärlor

Störst av allt är kärleken Drop in-vigsel i Jamtli kyrka 6 juni kl 11:00-16:00 Arrangörer: Jamtli och Svenska kyrkan Östersund

drop in vigsel

22/6 Start Gamla kyrkan

Rullator-rally

Välkommen att delta i Sveriges långsammaste (och troligtvis även kortaste) rally, där alla är vinnare även de som inte deltar! 22/6 Start Gamla kyrkan

Pilgrim för en dag i Lugnvikskyrkan/Persudden.
Kyrkan flyttar ut - alla välkomna!

Sommarhäng i Lugnvik

Pilgrim för en dag i Lugnvikskyrkan/Persudden. Kyrkan flyttar ut - alla välkomna!

Verksamheten vänder sig till barn 8-12år. Vi träffas tisdag-onsdag-torsdag mellan kl.10-15 veckorna 24-25. Ingen avgift, ingår i kyrkoavgiften. Anmälan: malin.engdahl@svenskakyrkan.se

Sommarhäng i Marielundskyrkan

Söndag 26/6, 19:00 Pilgrimsmässa i Gamla kyrkan. Musikern Sofia Sahlin gör ett stop i Gamla kyrkan i sin musikaliska pilgrimsfärd mot Trondheim.

En musikalisk pilgrimsfärd i St Olavs spår

Konfirmation är något du gör en gång i ditt liv och aldrig igen. En del gör det som tonåring, andra som vuxna.

Konfirmation