Foto: Jim Elfström

Vandra för kropp och själ

Följ med på gemensam pilgrimsvandring. Vi går i mindre grupper och ser till att hålla ansvarsfull distans. I rörelsen, gemenskapen och naturen kan vi uppleva det andliga.

Pilgrimsvandra på TOrsdagar

Vi fortsätter pilgrimsvandra tillsammans på torsdagar under hösten ända fram till den 16/12. Efter juluppehåll startar vi igen den 13/1 2022.

Vi samlas vid Åkersberga kyrka kl. 13.00 (utomhus på innergården) och går på olika ställen i Åkersberga med omnejd, delvis i kuperad terräng, i två till tre timmar. Ta gärna med vatten och egen matsäck.

Kontakta mig om du har frågor

Kristina  Stedman

Kristina Stedman

Svenska kyrkan i Österåker

Diakon

Annette  Ferronato

Annette Ferronato

Svenska kyrkan i Österåker

Diakon

Vandring 13 augusti med vackra texter och tankar på temat "träd". Foto: Marie Lönnqvist

Livets väg

Pilgrimsvandring har alltid varit kännetecken för en levande kyrka. De första kristna kallades för ”Vägen”. Man gick livets väg! Hur det än är så är vi alla på samma väg, livets väg. Ordet pilgrim är latin och betyder främling. Vi möter det som är främmande både inom oss själva, men också utanför, att våga möta våra medmänniskor med kärlek och respekt.

Sju nycklar

Pilgrimsvandringen har sju nyckelord som vi kan ha med oss när vi går: Frihet, Enkelhet, Tystnad, Bekymmerslöshet, Långsamhet, Andlighet och Delande.