Foto: Jim Elfström

Vandra för kropp och själ

Följ med på gemensam pilgrimsvandring eller en lite långsammare promenad. Vi går i mindre grupper och ser till att hålla ansvarsfull distans. I rörelsen, gemenskapen och naturen kan vi uppleva det andliga.

Vandra med varandra på onsdagar

På onsdagar möts vi vid Åkersberga kyrka kl. 13.00 och går en långsam promenad på ungefär en timme. Efteråt kan man fika på kyrkans innergård tillsammans, självklart med hänsynsfullt avstånd till varandra och i mindre grupper.

Pilgrimsvandra på TOrsdagar

Vi startar den 3 juni och planeringen under juni  ser ut så här:

3 juni: Vandra med andakt, runt kanalen

10 juni: Vandring i Röllingby backar

17 juni: Vandring utmed Kanalen mot Österskär

24 juni: Vandring till Österåkers kyrka

Vi samlas vid Åkersberga kyrka kl 13.00 och går i delvis kuperad terräng cirka en timme. Ta med egen matsäck. Vi visar hänsyn och håller avstånd till varandra.

Har du frågor, kontakta mig

Elisabeth Rydström

Svenska kyrkan i Österåker

Volontärsamordnare, Diakon

Vandring 13 augusti med vackra texter och tankar på temat "träd". Foto: Marie Lönnqvist

Livets väg

Pilgrimsvandring har alltid varit kännetecken för en levande kyrka. De första kristna kallades för ”Vägen”. Man gick livets väg! Hur det än är så är vi alla på samma väg, livets väg. Ordet pilgrim är latin och betyder främling. Vi möter det som är främmande både inom oss själva, men också utanför, att våga möta våra medmänniskor med kärlek och respekt.

Sju nycklar

Pilgrimsvandringen har sju nyckelord som vi kan ha med oss när vi går: Frihet, Enkelhet, Tystnad, Bekymmerslöshet, Långsamhet, Andlighet och Delande.