Foto: Jim Elfström

Vandra för kropp och själ

Följ med på gemensam pilgrimspromenad på torsdagar. Vi går i mindre grupper och ser till att hålla ansvarsfull distans. I rörelsen, gemenskapen och naturen kan vi uppleva det andliga.

Vandra för kropp och själv

Vi samlas på innergården vid Åkersberga kyrka kl. 13.00 för en gemensam vandring. Vandringarna kommer att vara av varierande längd och terräng. Ta gärna med dryck och något att äta vid rasten. Ställs in vid regn.

För aktuell information ring diakon Elisabeth Rydström 08-540 845 81.

Välkommen!

Pilgrimsvandringar i oktober

8 oktober – Vandring i kuperad terräng vid Röllinby backar, med Maria och Britt.
15 oktober – Vandring utmed kanalen mot Österskär, med Elisabeth och Curt.
22 oktober – Vandring i spåren i Hackstaskogen, med Maria och Curt.
29 oktober – Vandring till Österåkers kyrka, med Maria, Elisabeth och Curt.

pilgrimsvandringar i november

5 november – Vandring i kuperad terräng vid Röllingby backar, med Curt och Britt.
12 november – Vandring till Österåkers kyrka, med Elisabeth och Maria.
19 november – Vandring mot Österskär, med Curt och Maria.
26 november – Vandring mot Ekbacken med, Elisabeth och Maria.

Vandring 13 augusti med vackra texter och tankar på temat "träd". Foto: Marie Lönnqvist
Pilgrimsvandring i Åkersberga den 2 juli. Foto: Elisabeth Rydström

Livets väg

Pilgrimsvandring har alltid varit kännetecken för en levande kyrka. De första kristna kallades för ”Vägen”. Man gick livets väg! Hur det än är så är vi alla på samma väg, livets väg. Ordet pilgrim är latin och betyder främling. Vi möter det som är främmande både inom oss själva, men också utanför, att våga möta våra medmänniskor med kärlek och respekt.

Sju nycklar

Pilgrimsvandringen har sju nyckelord som vi kan ha med oss när vi går: Frihet, Enkelhet, Tystnad, Bekymmerslöshet, Långsamhet, Andlighet och Delande.