Vandra för kropp och själ

Följ med på pilgrimspromenad. Vi går i mindre grupper och ser till att hålla ansvarsfull distans. I rörelsen, gemenskapen och naturen kan vi uppleva det andliga.

Pilgrimsvandring torsdag den 9 juli
Vi samlas utanför Åkersberga kyrka kl. 13.00 för en vandring till och omkring Röllingby backar. Medtag gärna egen matsäck.

För mer information, ring Elisabeth Rydström: 08-540 845 81

Pilgrimsvandringar under juli

NÄR: 2/7, 9/7, 16/7, 23/7  kl. 13.00
VAR: Samling vid vid Åkersberga kyrka på Bergavägen

Ställs in vid regn. Hör av dig till diakon Elisabeth Rydström 08-540 845 81 vid eventuella frågor.

Pilgrimsvandring i Åkersberga den 2 juli. Bild: Elisabeth Rydström

Livets väg

Pilgrimsvandring har alltid varit kännetecken för en levande kyrka. De första kristna kallades för ”Vägen”. Man gick livets väg! Hur det än är så är vi alla på samma väg, livets väg. Ordet pilgrim är latin och betyder främling. Vi möter det som är främmande både inom oss själva, men också utanför, att våga möta våra medmänniskor med kärlek och respekt.

Sju nycklar

Pilgrimsvandringen har sju nyckelord som vi kan ha med oss när vi går: Frihet, Enkelhet, Tystnad, Bekymmerslöshet, Långsamhet, Andlighet och Delande.