Konfirmationsläger i samarbete 2021

med grannförsamlingarna på Östermalm och Ungdomsförbundet Sveriges flotta

Sommarläger & HedvigPuls!

Vid Mälarens strand på Ekerö ligger underbara Marielund. Det är en perfekt plats för att starta sommarlovet på! Här finns egen badstrand, fotbollsplan och ett mysigt litet kapell. Här serveras vi god mat och talar om tro, hopp och kärlek. Vi varvar lek, allvar, skratt och musik och skapar minnen för livet. Förträffarna sker på fredagskvällar i samband med HedvigPuls, då vi firar gudstjänst med popmusik-teman som t.ex. Avicii, Veronica Maggio och Kent.

• Sista anmälningsdag är 1 november 2020
  • Inskrivning och upptakt fredag 20 nov 2020 kl 18.00-21.00
  • Minst en träff i månaden under vårterminen på fredagskvällar kl 18-21, samt ett par söndagar kl 11-15.
  • Läger på Marielund torsdag 17 juni – torsdag 24 juni 2021
  • Repetition inför konfirmationen lördag 26 juni 2021 kl 11-16 i Hedvig Eleonora kyrka.
  • Konfirmation i Hedvig Eleonora kyrka söndag 27 juni 2021 kl 11.00
  • Minst 20, max 36 deltagare.

Mer info och anmälan: Olle Liljefors, präst, olle.liljefors@svenskakyrkan.se eller ring 08 545 675 72. Vid anmälan: ange konfirmandens namn, och personnummer samt mejladress och telefonnummer till vårdnadshavare.

Lägret är kostnadsfritt.

Sommarläger på Gotland

Sommarläger på Sudret, södra Gotland, på mysiga Ekegården är ett underbart sätt att börja sommarlovet! Vi badar i havet. Vi besöker under en dag medeltidsstaden Visby. Vi har grillkväll på stranden och vi delar liv i 10 dagar. Vi delar dessutom 4 dagar hemma i Stockholm innan vi reser över till ön. Vi pratar tro och tvivel. Vi leker och diskuterar. Vi lär känna varandra och oss själva på ett nytt sätt.

• Sista anmälningsdag 1 november 2020.
  • Startgudstjänst med inskrivning söndag 29 november 2020 (1 Advent).
  • Obligatoriskt informationsmöte söndag 24 januari för konfirmander OCH vårdnadshavare.
  • Våren 2021: januari – juni förväntas konfirmanden fira gudstjänst 10 ggr.
  • Träff lördag 20 mars 2019 kl 11-17. Endast konfirmander.
  • Obligatoriskt informationsmöte med lägerinformation söndag 30 maj för konfirmander OCH vårdnadshavare.
  • Hemmadagar med undervisning måndag 21 juni – torsdag 24 juni 2021.
  • Ledigt över midsommar, fredag 25 juni – söndag 27 juni 2021.
  • Läger måndag 28 juni - onsdag 7 juli 2021 på Ekegården, Gotland.
  • Repetition inför konfirmationen ink fotografering, fredag 9 juli 2021.
  • Konfirmation i Engelbrektskyrkan lördag 10 juli kl 12.00 eller 15.00 och söndag den 11 juli kl 11.00.

Minst 15, max 50 deltagare. Först till kvarn gäller.

Mer info och anmälan: www.svenskakyrkan.se/engelbrekt

Frågor: Lena Nordlander, präst: lena.nordlander@svenskakyrkan.se eller ring 08-406 98 09.

Detta alternativ är kostnadsfritt.

Seglarläger på vitsgarn

Seglarläger på Vitsgarn passar dig som vill ha ett kombinerat konfirmationsläger och seglarläger. Under tre veckor ägnas förmiddagarna åt konfirmationsundervisning ledd av en präst från Svenska kyrkan. Dagarna avslutas med samkväm och andakt. Den sista dagen på lägret är det föräldradag på Vitsgarn. Samma dag åker du hem och konfirmationen äger rum i Oscarskyrkan i Stockholm dagen därpå.
Vi strävar efter att alltid ha lika många flickor och pojkar.

Eftermiddagar till sjöss! Under eftermiddagarna seglar du tillsammans med kurskamrater och seglarinstruktörer. Du får lära dig allt från hur en segelbåt fungerar till seglingsteknik, knopar och sjövett. Om du vill kan du även få "segla upp" inför kurschefen för att visa dina nya kunskaper. Blir du godkänd på provet får du sedan segla som skeppare med egen besättning. Det blir också utflykter, kvällsaktiviteter och långseglingar till andra öar i södra skärgården.

För mer info och anmälan: www.vitsgarn.se eller kontakta Kim Sandberg på 08-611 86 72.