Våra kyrkor, präster och musiker är tillgängliga för dig i glädje och sorg

begränsat antal besökare

För att begränsa spridningen av Coronaviruset får för tillfället max 50 personer delta i en begravning i Oscarskyrkan eller Gustaf Adolfskyrkan. Detta är inklusive personal vilket vanligen omfattar en präst, en musiker och en vaktmästare. Glöm alltså inte att inkludera dessa när ni räknar på hur många ni kommer att bli. För Djurgårdskyrkan är begränsningen satt till max 20 personer och i Olaus Petrikyrkan max 25 personer.

Finns behov av att förmedla en kyrklig handling digitalt via t ex en videolänk rekommenderar Svenska kyrkan att detta sker via en privat uppkoppling till de anhöriga som inte kan närvara. En live-sändning behöver inte registreras i de fall då det rör sig om en sändning till en begränsad skara (och inte till allmänheten) via en "hemlig" eller lösenordsskyddad länk. Ni behöver inte heller beakta upphovsrätten i de fall det rör sig om sändningar till en begränsad skara. Tänk gärna på att alla kanske inte vill vara med på film så iaktta försiktighet.

När begravningen är bokad, kontaktar prästen anhöriga och bestämmer tid för ett möte. Tillsammans samtalar ni om den bortgångne och ni har möjlighet att framföra önskemål på utformningen av begravningen.

Musik, diktläsning och sånger kan ni till stor del välja själva. Ni har tillgång till musiker och kyrkans instrument. På grund av upphovsrättsliga orsaker kan vi inte längre strömma musik via t ex Spotify vid förrättningar i kyrkan. Önskas inspelad musik spelar vi endast CD-skivor (ska vara original, ej bränd).

Församlingen är också behjälplig med präst till begravningskapellen i Stockholm för församlingsbor.

Begravningskaffe kan anordnas i någon av församlingslokalerna.

boka begravning

Kontakta bokningen i Oscars församling:
08-442 51 04 (telefontid: mån-fre 09:00-12:00)

oscars.forsamling.bokning@svenskakyrkan.se