Kör

Körer

Att sjunga i kör främjar hälsan och skapar glädje och gemenskap i vardagen. Vi har körer med olika ­inriktning som övar på olika platser, dagar och tider. Vi ber dig som vill vara med att vara fullvaccinerad. Varmt välkommen att sjunga med!

Klicka på den kör du är intresserad av så får du mer information, kontaktuppgifter och aktuella tider för körövning.

Stala kyrkokör

Vi är en kör i blandade åldrar som gärna sjunger i stämmor. Vi sjunger upp flera gånger varje termin. Vi övar i Stala kyrka och sitter på utmärkta platser. Vid ingångarna sätter vi ut handsprit. Har du varit med tidigare tar du med din egen notpärm. Vi brukar ha en fikastund ungefär mitt i övningen, vid höstens första tillfällen tar var och en med sig eget fika. Välkommen att börja i kören när som helst under terminen!

Orust Gospel

En kör för alla som gillar att sjunga! Vi sjunger gospel med sväng, energi och glädje, men också lugnare och uttrycksfulla låtar. Vi sjunger oftast fyrstämmigt: sopran, alt, tenor och bas. Söndagar är vår övningsdag. Du behöver inte kunna läsa noter, vi möjliggör att sjunga hemma via stämfiler och textblad. Kom och upplev gospelns kraft i all sin rikedom och bredd! För att vara med behöver du vara fullvaccinerad. Läs mer.

Mycklebykören

För dig som är ledig på dagarna, i nuläget tar var och en med sig eget fika. Vi övar i Myckleby kyrka där vi kan sprida ut oss i bänkarna. Vi är ett glatt gäng som sjunger i stämmor, men du behöver inte kunna läsa noter för att vara med. Alla är välkomna med!

Morlanda Vokalensemble

En kör för dig med stor körvana. Hösten 2021 har vokalensemblen paus.

Långelandakören

För dig som tycker om att sjunga varierad repertoar i stämmor. Vi övar i Kyrkans hus Fridäng, Svanesund. Vi har ingen provsjungning och ställer inga krav på notläsning. Alla är välkomna med!

Käringökören och Mollösundskören

Vi sjunger både unisont och i stämmor. Vi medverkar i gudstjänst några gånger per termin. Välkommen att börja i kören när som helst under terminen!