Foto: EJW

Körer

Att sjunga i kör främjar hälsan och skapar glädje och gemenskap i vardagen. Vi har körer med olika ­inriktning som övar på olika platser, dagar och tider. Varmt välkommen att sjunga med!

Framför orgelpiporna i Stala kyrka står ett antal små plastdjur på rad.

Stala kyrkokör

Vi är en blandad kör som sjunger i stämmor. Vi har en fikastund ungefär mitt i körövningen. Vi medverkar vid flera olika gudstjänster under terminerna. Det går bra att börja i kören när som helst under terminen, nya och "gamla" körmedlemmar hälsas som vanligt varmt välkomna! Körledare är Carina Olsson och vi övar på torsdagar 18.30 i Stala församlingshem.

Orust Gospel står uppställda i en halvmåne på en gräsmatta.

Orust Gospel

En kör för alla som gillar att sjunga! Vi sjunger gospel med sväng, energi och glädje, men också lugnare och uttrycksfulla låtar. Vi sjunger oftast fyrstämmigt. Du behöver inte kunna läsa noter, vi möjliggör att öva och sjunga via stämfiler och textblad. Kom och upplev gospelns kraft i all sin rikedom och bredd! Körledare är Micaela Holmberg och pianist Christoffer Lahrin. Välkommen att sjunga med oss! Vi övar på söndagar 17.30-20.00 i Torps kyrka. Terminstart söndag 3 september.

Några äldre kvinnor står med notblad och sjunger tillsammans.

Mycklebykören

En kör för dig som är dagledig, med medlemmar från hela Orust och angränsande kommuner. Vi sjunger sånger från olika genrer, fikar och har skoj ihop. Vi medverkar regelbundet i musikgudstjänster och konserter. Vi sjunger i stämmor, men du behöver inte kunna läsa noter för att vara med. Körledare är Per Weist och vi övar på tisdagar 13.00 i Myckleby församlingshem.

Kören Canticum

En blandad kör för alla åldrar med medlemmar från hela Orust. Vi sjunger framför allt kyrklig repertoar, allt från klassikt till gospel. Vi medverkar regelbundet i musikgudstjänster och konserter. Vi sjunger i stämmor, men du behöver inte kunna läsa noter för att vara med. Körledare är Per Weist och vi övar på tisdagar 18.30 i Fridäng, Kyrkans hus i Svanesund.

Käringökören och Mollösundskören

Vi sjunger både unisont och i stämmor och medverkar i gudstjänst några gånger per termin. Välkommen att börja i kören när som helst under terminen! Körledare är Solveig Virhammar. Mollösundskören övar måndagar 15.00 i Mollösunds kyrka. Käringökören övar vanligtvis varannan torsdag 13.15 i Käringöns kyrka, men är för tillfället vilande. Håll utkik här för att få veta när Käringökören startar igen.