Svenska kyrkan på Orust Besöksadress: Vid Tegneby kyrka, 47397 Henån Postadress: Tegneby 508, 47397 Henån Telefon: +46(304)26400 E-post till Svenska kyrkan på Orust

Kistgravplats och urngravplats

Dessa två gravskick är de vanligaste.

Glavplats med gravsten

Dessa två gravskick är de vanligaste, oavsett vilket du som anhörig väljer har du möjlighet att närvara när kista eller urna nedsätts i jorden.

En urna går att sätta ner även där det tidigare nedsatts kistor.

En grav upplåts i 25 år efter en gravsättning, detta kallas gravrätt. Gravrätten går att förlänga mot en avgift när tiden löper ut. Vid ny gravsättning i befintlig grav förlängs tiden automatiskt med 25 år.

Det finns möjlighet att återanvända gamla återlämnade gravar.

Dödsboet ombesörjer på egen hand val av gravsten och det är detta gravskicks enda kostnad under gravrättstiden (ifall inte skötsel beställs).

Vid gravsättning i befintlig grav där gravsten, sockel och/eller stenram måste flyttas, kommer en faktura från anlitat stenhuggeri skickas till dödsboet.

Aktuella priser.