En liten pojke i vit skjorta och grön fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten.

Vi bjuder in till dop -där allt är förberett

Den 27 augusti är det dopdag i Arnäs kyrka.

Vår dopdag är ett alternativ där du utan en massa praktiska förberedelser kan låta döpa dig eller ditt barn i Arnäs Kyrka. Vi ordnar präst, musiker och fika.

Dopet –glädje och gemenskap

Dopet är en högtid som är förknippad med stor glädje och erbjuds till barn såväl som vuxna. Det är en helig handling som innebär att den som döps blir en del av ett större sammanhang; en världsvid kristen gemenskap och en del av Guds stora familj.

Hur går det till?

- På dopdagen kommer ni till församlingshemmet den tid som ni tilldelats vid anmälan. Väl på plats får dopfamiljen och ev. faddrar träffa dopprästen och tillsammans går ni igenom dopgudstjänsten.

Ni får vara med och forma dopet utifrån ett antal psalmer, böner och musikstycken.

- Därefter går ni ner till kyrkan för att fira dopgudstjänst. Det finns dopdräkt att låna men det är inget krav, det går lika bra att bli döpt i sina vanliga kläder.

- Efter dopet får ni tårta med er hem till dopkalaset.

Allt är kostnadsfritt.

Frågor och anmälan:

Ring eller maila pastorsexpeditionen 0660-26 64 00

Ange antal personer och ev. allergier när ni anmäler er.
Anmäl er senast 22 augusti.

Dagen vänder sig till alla oavsett ålder. Det enda som krävs är att du inte är döpt förut och båda vårdnadshavarnas medgivande för alla under 18 år.

En öppen psalmbok.

Förslag på doppsalmer

En dopgudstjänst innehåller två psalmer -här är några förslag