Lyssna

Baka baka bibelkaka

Bjud på en god klassisk bibelkaka till sommarfikat! Riktigt spännande att göra om man bakar den med bara bibelhänvisningarna.

Ingredienser:

Receptet bygger på 1917 års bibelöversättning där det för ingrediens nummer två står att vattnet blev sött.

 Vispa

3 st Jeremia 17:11 (ägg)
1,5 dl Andra Moseboken 15:25 (socker)
1 msk Första Samuelsboken 14:25 (honung)

Hacka

1,5 dl Nahum 3:12 (fikon)
1,5 dl Fjärde Moseboken 17:8 (mandel)

Blanda med

0,75 dl Domarboken 5:25 (gräddmjölk)
2 msk Domarboken 4:19 (vatten)
3 dl 1 Första Konungaboken 4:22 (vetemjöl)
1 tsk Amos 4:5 (bakpulver)
1 nypa Tredje Moseboken 2:13 (salt)
1 tsk Krönikeboken 9:9 (kryddor, ex ingefära, nejlika, kanel)

Grädda kakan i smord och bröad sockerkaksform i 175 grader i cirka 40 minuter.

LYCKA TILL!