Detta gäller: Aktuell information med anledning av coronaviruset – Olaus Petri församling

Här hittar du aktuell information om Svenska kyrkans verksamheter och gudstjänster i Olaus Petri kyrka och församlingshem. Sidan uppdaterades den 8 januari 2021.

Välkommen att fortsätta fira jul i ett tryggt kyrkorum. I januari fortsätter vi med fyra mässor på söndagar. Läs nedan vad som händer.

GUDSTJÄNST VARJE SÖNDAG

Högmässa kl 10, 11, 13, 14. Mässan firas i Olaus Petri kyrka. Vi firar gudstjänst med max 8 personer närvarande, exklusive de som medverkar..

Anmäl plats i förväg på telefon 019-15 46 93 - ring fredag och lördag innan resp. söndag mellan kl 10–14. Var på plats senast 5 minuter innan mässan börjar. Lediga platser fördelas i sista stund. I mån av plats välkomnas alla på söndag.

ÖVRIGA GUDSTJÄNSTER OCH ÖPPETTIDER

• Morgonböner firas helgfri måndag, tisdag, torsdag och fredag kl 8 i Mäster Lars kapell.
  • Morgonmässa firas helgfri onsdag kl 7.30 i Olaus Petri kyrka.
  • Kvällsmässa firas helgfri torsdag kl 18.00 i Olaus Petri kyrka.
  • Kyrkan är öppen för enskild andakt och möjlighet att tända ljus: tisdag, onsdag och fredag kl. 10-15, torsdag kl. 10-18, helger i samband med gudstjänst.

Coronaanpassning i gudstjänsten

• Vi sitter utspridda i stora kyrkan, för att på så sätt kunna hålla ännu mer på avstånden. I Olaus Petri kyrka placeras 8 reflexänglar vid rekommenderade sittplatser, ca 4 m avstånd till grannen.
  • Nattvardens sakrament delas ut i endast en gestalt, brödet. Utdelandet sker på så sätt att prästen/utdelaren går fram till de som deltar i mässan för att utdela brödet.
  • Fridshälsning sker på distans med en nick, vink, handen på hjärtat eller annan hälsning som inte är fysisk kontakt.
  • Vid förflyttning i kyrkan använder vi både mittgång och sidogångarna. I slutet tar vi olika utgångar och undviker att stanna till för samtal.

VI PAUSAR alla FYSISKA TRÄFFAR FÖR VUXNA, I STÄLLET ERBJUDER VI DIGITALA TRÄFFAR VIA ZOOM

Vår läsecirkel om Bibeln med Björn Helgesson fortsätter digitalt via Zoom.
Tisdagar klockan 12.00–12.40  bjuder vi in till  digitala lunchsamtal via Zoom.

DIGITALA SÅNGSTUNDER, BABYMASSAGE OCH SÖNDAGSSKOLA

Vi pausar fysiska träffar helt. I stället erbjuder vi digitala sångstunder för Öppen förskola, Pappis och Babycaféet. Dessutom kör vi Spädbarnsmassagekurserna och Söndagsskolan via zoom.

stanna hemma om du är sjuk

Känner du dig minsta förkyld eller sjuk – stanna hemma! Var rädd om dig.

Olaus Petri församling

Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-18.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Mässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.000 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling