Foto: Agneta Larsson

Detta gäller: Aktuell information med anledning av coronaviruset – Olaus Petri församling

Här hittar du aktuell information om Svenska kyrkans verksamheter och gudstjänster i Olaus Petri kyrka och församlingshem. Sidan uppdaterades 6 april 2021.

Välkommen att fira gudstjänst i ett tryggt kyrkorum.

GUDSTJÄNST VARJE SÖNDAG

Mässa kl 10, 11, 13 och 14. Mässan firas i Olaus Petri kyrka. Vi firar gudstjänst med max 8 personer närvarande, exklusive de som medverkar.

Anmäl plats i förväg på telefon 072-356 04 82  - ring fredag och lördag innan resp. söndag mellan kl 10–14. Var på plats senast 5 minuter innan mässan börjar. Får du förhinder? Ring eller sms:a samma telefonnummer och avboka, så att någon annan kan få din plats! Lediga platser fördelas i sista stund.

ÖVRIGA GUDSTJÄNSTER OCH ÖPPETTIDER

• Morgonböner firas helgfri måndag, tisdag, torsdag och fredag kl 8 i Olaus Petri kyrkal.
  • Morgonmässa firas helgfri onsdag kl 7.30 i Olaus Petri kyrka.
  • Kvällsmässa firas helgfri torsdag kl 18.00 i Olaus Petri kyrka.
  • Kyrkan är öppen för enskild andakt och möjlighet att tända ljus: tisdag, onsdag och fredag kl. 10-15, torsdag kl. 10-18, helger före och efter gudstjänst.
  • Helgsmålsbön utomhus vid Rävgångens raststuga Lördagar kl. 18, med start 10 april 2021.

Coronaanpassning i gudstjänsten

• Vår önskan är att du som besöker våra gudstjänster bär munskydd.
  • Vi sitter utspridda i stora kyrkan, för att på så sätt kunna hålla ännu mer på avstånden. I Olaus Petri kyrka placeras 8 reflexänglar vid rekommenderade sittplatser, ca 4 m avstånd till grannen.
  • Nattvardens sakrament delas ut i endast en gestalt, brödet. Utdelandet sker på så sätt att prästen/utdelaren går fram till de som deltar i mässan för att utdela brödet.
  • Fridshälsning sker på distans med en nick, vink, handen på hjärtat eller annan hälsning som inte är fysisk kontakt.
  • Vid förflyttning i kyrkan använder vi både mittgång och sidogångarna. I slutet tar vi olika utgångar och undviker att stanna till för samtal.

stanna hemma om du är sjuk

Känner du dig minsta förkyld eller sjuk – stanna hemma! Var rädd om dig.

VI PAUSAR FYSISKA TRÄFFAR INOMHUS, I STÄLLET ERBJUDER VI DIGITALA TRÄFFAR VIA ZOOM

Ungdomsgruppen träffas varannan vecka på zoom och utomhus.

Vi pausar fysiska träffar helt på Öppna förskolan. I stället erbjuder vi digitala sångstunder för Öppen förskola, Pappis och Babycaféet. Och en gång i månaden digital sångstund i kyrkan. Dessutom kör vi Spädbarnsmassagekurserna och Söndagsskolan via zoom.

Olaus Petri församling

Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-18.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Mässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.000 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling