Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Äventyrskonfa

Livet är ett äventyr – och konfatiden ett viktigt steg på vägen. Vi har snack om livet, leker, åker på läger och våren 2020 kommer det stora äventyret: En gemensam resa till Frankrike och Tyskland, med besök både på Amerikanska kyrkogården och koncentrationslägret Bergen-Belsen – en upplevelse att bära med sig hela livet. OBS! Endast ett begränsat antal platser!

Längbro kyrka och församligshem ligger på väster, nära Karslunds herrgård och motionsspår. Vi har rest iväg med våra konfirmander i flera års tid och i år har vi utvecklat resan så att den kombinerar både Frankrike och Tyskland. Och både skratt och allvar.

Tillsammans åker vi till invasionskusten i Normandie i Frankrike med den amerikanska krigskyrkogården i Colleville-sur-Mer – och koncentrationslägret Bergen-Belsen i Tyskland, där bl.a. Anne Frank tillbringade sina sista dagar. 

Livet är ett äventyr – ibland galet och roligt, ibland tufft och sorgligt – och under konfatiden med oss i Längbro har du möjlighet att lära dig mer om dig själv, hur det är att vara människa, om tro och kristendom.

Nelly, Alf och Chanel är några av våra äventyrskonfirmander 2018/2019. Klicka på bilden för att läsa vad de och andra äventyrskonfirmander tyckte om sin konfatid! Bild: Ulla-Carin Ekblom

Upplägg

Som äventyrskonfirmand hos oss, träffar du ledarna och kompisarna en gång i veckan i Längbro församlingshem. Det är lätt att trivas i vårt gäng. Du blir sedd för den du är och här finns många unga ledare som tidigare varit konfirmander. Under hösten har vi ett läger tillsammans och under våren åker vi på vår spännande äventyrsresa till Frankrike och Tyskland. 

OBS. Gruppen Äventyrskonfa har begränsat antal platser.

Dag: Onsdagar
Tid: 16.30–18.30
Plats: Längbro församlingshem på väster
Konfirmandstart: Gemensam kick off med hockeykonfirmanderna söndagen den 22 september kl. 10 i samband med en mässa i Längbro kyrka. Därefter bjuds det på mingelfika i kyrkan och ett kort infomöte om höstens och vårens upptåg.
Konfirmation: 17 eller 24 maj 2020.
Ev. kostnad: Nej, gruppen är kostnadsfri.
Har du frågor kontakta: Therese Blixt, pedagog och konfirmandledare, via telefon 019-15 46 43, sms 076-772 02 92 eller e-post therese.blixt@svenskakyrkan.se 

anmälan

Denna grupp är full! Är du intresserad av en reservplats? Kontakta konfirmandledaren Therese Blixt på e-post therese.blixt@svenskakyrkan.se. Här på webben hittar du alla konfagrupper sorterade efter tema.

Therese Blixt

Therese Blixt

Svenska kyrkan i Örebro

Församlingspedagog, Längbro församling, Örebro pastorat

Längbro Församling

Längbro församling
Adress:
Församlingsvägen 4,
703 48 Örebro
Telefon: 019-15 45 00
(informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
E-post: langbro.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Längbro församling

Till Längbro församling på Facebook

Församlingens kyrkor:
Längbro kyrka
Ekers kyrka