Foto: Ulla-Carin Ekblom

Äventyrskonfa

Livet är ett äventyr – och konfatiden ett viktigt steg på vägen. Vi har snack om livet, leker, åker på läger och våren 2023 åker vi på ett gemensamt, lite längre äventyr: En härlig resa till Gotland.

Livet är ett äventyr – ibland galet och roligt, ibland tufft och sorgligt – och under konfatiden med oss i Längbro har du möjlighet att lära dig mer om dig själv, hur det är att vara människa, om tro och kristendom. Det är lätt att trivas i vårt gäng. Du blir sedd för den du är, stämningen är avspänd och här finns många unga ledare som tidigare varit konfirmander.

Längbro kyrka och församligshem ligger på väster, nära Karslunds herrgård och motionsspår.

Klicka på bilden – så kan du kolla in vad Miriam, Elis och andra konfirmander från 2021–2022 tyckte om konfatiden. Foto: Ulla-Carin Ekblom

Upplägg

Vi träffas varje onsdag klockan 16.30–18.30 i Längbro församlingshem. Hösten 2022 åker vi på läger till kursgården Solliden och i slutet av april/början av maj far vi på en härlig resa till Gotland.

Dag: En onsdag i veckan
Tid: 16.30–18.30 för onsdagsgruppen som ses varje vecka.
Plats: Längbro församlingshem på väster
Konfirmandstart: Vi har en upptaktsträff söndag 25/9 kl. 10.00 i Längbro kyrka. Vi går på gemensam gudstjänst, därefter blir det förädramöte och något gott att äta. Onsdag 28/9 kl. 16.30 har vi sedan vår första konfaträff.
Konfirmation: 20/5 och/eller 21/5 2023.
Ev. kostnad: Nej, gruppen är kostnadsfri.
Antal platser:
Sista anmälningsdag:
Har du frågor kontakta: Therese Blixt, pedagog och konfirmandledare, via telefon 019-15 46 43, sms 076-772 02 92 eller e-post therese.blixt@svenskakyrkan.se

Anmäl dig här!

Flera konfafester runt om i Örebro fredag 26/8 – välj en och kom!

Nyfiken på konfa hösten 2022? Fredagen den 26 augusti bjuder vi in till konfahäng på flera olika platser runt om i Örebro. Välj en kyrka eller konfagrupp som du är nyfiken på och gå dit!

Vilken konfatyp är du?

Skrattglad, pratig, lugn, busig, sprallig, sportgalen, musikintresserad... Det finns ingen "mall" som du måste passa in i för att börja i en konfagrupp. Träffa några av våra konfirmander i Örebro från 2020–2022 och kolla vad de tänkte innan – och hur det blev. Konfirmation är inte som du tror.

Välj grupp utifrån tema!

Global, läger, hockey, sommar, teckenspråkig eller kanske gamingkonfa? Här hittar du våra konfagrupper sorterade efter tema! Titta runt och se vad som passar dig. Konfirmation är inte som du tror.

Längbro Församling

Längbro församling
Adress:
Församlingsvägen 4,
(informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
E-post: langbro.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Längbro församling

Till Längbro församling på Facebook

Församlingens kyrkor: