Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Äventyrskonfa

Livet är ett äventyr – och konfatiden ett viktigt steg på vägen. Vi har viktiga snack om livet, leker, åker på läger och våren 2019 kommer det stora äventyret: En gemensam resa till Frankrike och Tyskland, med besök både på Disneyland och koncentrationslägret Bergen-Belsen – en upplevelse att bära med sig hela livet.

Längbro kyrka och församligshem ligger på väster, nära Karslunds herrgård och motionsspår. Vi har rest iväg med våra konfirmander i flera års tid och i år har vi utvecklat resan så att den kombinerar både Frankrike och Tyskland. Och både skratt och allvar.

Tillsammans åker vi till Disneyland i Paris, invasionskusten i Normandie i Frankrike med den amerikanska krigskyrkogården i Colleville-sur-Mer – och koncentrationslägret Bergen-Belsen i Tyskland, där bl.a. Anne Frank tillbringade sina sista dagar.

Kajsa,Vanja och Hampus: tre av våra äventyrskonfirmander 2017/2018! Bild: Ulla-Carin Ekblom

Livet är ett äventyr – ibland galet och roligt, ibland tufft och sorgligt – och under konfatiden med oss i Längbro har du möjlighet att lära dig mer om dig själv, hur det är att vara människa, om tro och kristendom.

Upplägg

Som äventyrskonfirmand hos oss, träffar du ledarna och kompisarna en gång i veckan i Längbro församlingshem. Det är lätt att trivas i vårt gäng. Du blir sedd för den du är och här finns många unga ledare som tidigare varit konfirmander. Under hösten har vi ett läger tillsammans och under våren åker vi på vår spännande äventyrsresa till Frankrike och Tyskland. Lägret och resan gör vi tillsammans med våra hockeykonfirmander.

Dag: Onsdagar
Tid: 16.30–18.30
Plats: Längbro församlingshem på väster
Konfirmandstart: Gemensam kick off med hockeykonfirmanderna  söndagen den 23 september kl. 10 i samband med en mässa i Längbro kyrka. Därefter bjuds det på mingelfika i kyrkan och ett kort infomöte om höstens och vårens upptåg.
Konfirmation: 19 eller 26 maj 2019.
Ev. kostnad: Nej, gruppen är kostnadsfri.
Har du frågor kontakta: Therese Blixt, pedagog och konfirmandledare, via e-post Therese Blixt eller tfn 019-15 46 43, sms 076-772 02 92.

Anmälan till Äventyrskonfa i Längbro 2018/2019

Therese Blixt

Församlingspedagog, Längbro församling, Örebro pastorat

Längbro Församling