Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Äventyrskonfa

Livet är ett äventyr – och konfatiden ett viktigt steg på vägen. Vi har viktiga snack om livet, leker, åker på läger och våren 2018 kommer det stora äventyret: En gemensam resa till Frankrike och Tyskland, med besök både på Disneyland och koncentrationslägret Bergen-Belsen – en upplevelse att bära med sig hela livet.

Längbro kyrka och församligshem ligger på väster, nära Karslunds herrgård och motionsspår. Vi har rest iväg med våra konfirmander i flera års tid och i år har vi utvecklat resan så att den kombinerar både Frankrike och Tyskland. Och både skratt och allvar.

Tillsammans åker vi till Disneyland i Paris, invasionskusten i Normandie i Frankrike med den amerikanska krigskyrkogården i Colleville-sur-Mer – och koncentrationslägret Bergen-Belsen i Tyskland, där bl.a. Anne Frank tillbringade sina sista dagar.

Livet är ett äventyr – ibland galet och roligt, ibland tufft och sorgligt – och under konfatiden med oss i Längbro har du möjlighet att lära dig mer om dig själv, hur det är att vara människa, om tro och kristendom.

Upplägg

Som äventyrskonfirmand hos oss, träffar du ledarna och kompisarna en gång i veckan i Längbro församlingshem. Det är lätt att trivas i vårt gäng. Du blir sedd för den du är och här finns många unga ledare som tidigare varit konfirmander. Under hösten har vi ett läger tillsammans och under våren åker vi på vår spännande äventyrsresa till Frankrike och Tyskland. Lägret och resan gör vi tillsammans med våra hockeykonfirmander.

Dag: Onsdagar
Tid: 16.30–18.30
Plats: Längbro församlingshem på väster
Konfirmandstart: Gemensam kick off med hockeykonfirmanderna  söndagen den 24 september kl. 18 i samband med en s.k. Ung mässa i Längbro kyrka. Därefter bjuds det på mingelfika i kyrkan och ett kort infomöte om höstens och vårens upptåg.
Konfirmation: I maj 2018.
Ev. kostnad: Nej, gruppen är kostnadsfri.
Har du frågor kontakta: Viktor Robertsson, konfirmandledare, via e-post Viktor Robertsson eller tfn 019-15 47 90, sms 076-772 03 79.

Anmälan till Äventyrskonfa i Längbro 2017/2018

Viktor Robertsson