Äventyrskonfa

Livet är ett äventyr – och konfatiden ett viktigt steg på vägen. Vi har snack om livet, leker, åker på läger och våren 2021 kommer det stora äventyret: En resa till Prag med besök på koncentrationslägret Theresienstadt. Välj mellan onsdagsgrupp (varje vecka) eller söndagsgrupp (en gång i månaden).

Livet är ett äventyr – ibland galet och roligt, ibland tufft och sorgligt – och under konfatiden med oss i Längbro har du möjlighet att lära dig mer om dig själv, hur det är att vara människa, om tro och kristendom.

Längbro kyrka och församligshem ligger på väster, nära Karslunds herrgård och motionsspår. Vi har rest iväg med våra konfirmander i flera års tid och inför konfirmandåret 2020/2021 har vi utvecklat resan, som rymmer både skratt och allvar. Tillsammans åker vi till Tjeckiens huvudstad Prag med alla ståtliga kyrkor och historiska byggnadsverk. Hela gamla stan är erkänd som kulturminne av UNESCO. Vi besöker också koncentrationslägret Theresienstadt.

Klicka på bilden – så kan du kolla in vad Siri, Ludvig, Sean och andra konfirmander från 2019–2020 tyckte om konfatiden. Bild: Ulla-Carin Ekblom

Upplägg

Som äventyrskonfirmand hos oss, kan du välja mellan två upplägg. Antingen går du i en veckogrupp och träffar ledarna och kompisarna två timmar varje onsdag – eller så väljer du söndagsgruppen, som ses fem timmar en söndag i månaden.

Det är lätt att trivas i vårt gäng. Du blir sedd för den du är och här finns många unga ledare som tidigare varit konfirmander. Under hösten har vi ett läger tillsammans och under våren åker vi på vår spännande äventyrsresa. Gruppen har begränsat antal platser.

Dag: En onsdag i veckan alt. en söndag i månaden
Tid: 16.30–18.30 för onsdagsgruppen som ses varje vecka, 10.00–15.00  för söndagsgruppen som ses en gång i månaden
Plats: Längbro församlingshem på väster
Konfirmandstart: Gemensam upptakt den 20 september i samband med en mässa i Längbro kyrka. Därefter bjuds det på mingelfika i kyrkan och ett kort infomöte om höstens och vårens upptåg.
Konfirmation: 22 och 23 maj.
Ev. kostnad: Nej, gruppen är kostnadsfri.
Har du frågor kontakta: Therese Blixt, pedagog och konfirmandledare, via telefon 019-15 46 43, sms 076-772 02 92 eller e-post therese.blixt@svenskakyrkan.se

Här kan du anmäla dig till Äventyrskonfa i Längbro läsåret 2020/2021

På svenskakyrkan.se/orebro/gdpr kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter i Svenska kyrkan Örebro pastorat.

Therese Blixt

Församlingspedagog, Längbro församling, Örebro pastorat

Längbro Församling

Längbro församling