Sticka en maska, be en bön

- bönesjalstickning i Örby-Skene församling

Sedan hösten 2020 har vi börjat med att sticka bönesjalar i församlingen. En bönesjal är en stickad sjal där personen som tillverkat den ber för mottagaren av sjalen under hela den kreativa processen. Sedan ber vi i gruppen i Jesu namn att den ska bli välsignad och därefter överlämnas den till mottagaren, som då ska få veta att det är just så den är tillverkad, under bön för denne. Det blir en gåva som värmer och hjälper, både med tanke på själva bönen, och för den som får den, samt för den som stickar att få ett konkret uttryck för sin bön.

Just nu pågår en grupp i Örby församlingshem, varje omgång träffas vid ca 7 tillfällen. Nästa tillfälle att komma med i en grupp blir i sommar i Skene församlingshem, datum är ännu inte bestämt.

För frågor och intresseanmälan att vara med, kontakta Emma Josefsson.

Titta gärna in på stickaochbe.nu, där man kan läsa mer om bönesjalarna.

Emma Josefsson