Volontär

i Nynäshamns församling

Besöksgruppen

Det finns många äldre som känner sig ensamma i vårt samhälle. Människor som kanske inte har så lätt att ta sig ut från hemmet och som önskar att ha någon att samtala med över en kopp kaffe. Att vara med i en besöksgrupp innebär att du håller kontakt med en eller flera äldre som har behov av ett hembesök. Gruppen kommer att träffas regelbundet för att dela erfarenheter.

Integrationsgruppen

Det är inte lätt att komma till ett nytt land. Vill du möta nyanlända och samtala på svenska språket, dela erfarenheter och umgås? Det finns två grupper för integration Språkcafé för vuxna på tisdagar och språk och läxhjälp för ungdomar på onsdag kvällar. Gruppen kommer att träffas regelbundet för att dela erfarenheter.

Praktiska gruppen

I församlingen behövs ideella krafter som kan och vill hjälpa till vid olika mötesplatser, kyrkkaffen,  soppluncher, födelsedagsfester m.m. Vi ser gärna att det finns volontärer som tycker det är roligt att baka. En del av våra församlingsbor har svårt att ta sig till gudstjänster och olika verksamheter. Därför behöver vi några som skulle vara intresserad av att köra ”kyrkbussen” (vår minibuss).

Bild: Johannes Frandsen /Ikon

Vill du engagera dig i församlingens arbete?

Många av de som svarar på frågan om varför de inte engagerar sig ideellt svarar: Ingen har frågat mig om jag vill!

Nu ställer vi frågan till Dig. Vill du hjälpa till?

Om ditt svar är JA! Vad skulle du vilja bidra med?

Besökgruppen, Integrationsgruppen, Praktiska gruppen eller

Annat: Har du någon annan uppgift du kan vara behjälplig med?

Fyll i formuläret nedan:

Ann-Kristin Berg